Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Clock dfcc0e208d138d9bd767c6f1f85dfe28624afa0652c24ad00a1a457ca3ec6e0d

1 ώρα
Χρόνος Εκτέλεσης

Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

Οικογενειακή
Μερίδα/ες

Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

1
Βαθμός Δυσκολίας

Συστατικά

  • 750 ml  σοκολατούχο γάλα
  • 60 γρ. σιμιγδάλι και λίγο για το ταψί
  • 20 γρ. κορνφλάουρ
  • 2 αυγά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλια ή 1 βανιλίνη
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 60 γρ. βούτυρο (κομμένο σε κύβους παγωμένο)
  • 170γρ σοκολάτα κουβερτούρα 70%
  • 100 γρ. μέλι

Για την επικάλυψη

  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 κ.σ. νερό

Για το σερβίρισμα

  • άχνη
  • κανέλα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C στον αέρα.
  • Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα. Ξεκινάμε να ζεσταίνουμε  σε χαμηλή φωτιά.
  • Όταν ζεσταθεί καλά και δούμε τις πρώτες φουσκάλες σημαίνει ότι είναι έτοιμο.
  • Δεν θέλουμε να βράσει.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι το σιμιγδάλι, το κορνφλάουρ, τα αυγά, το αλάτι, τη βανίλια, και το ξύσμα και φτιάχνουμε μια πάστα.
  • Σε αυτήν προσθέτουμε ένα φλιτζάνι από το γάλα που έχει ζεσταθεί και ανακατεύουμε με ένα σύρμα ώστε να αυξηθεί η θερμοκρασία του και όλο μαζί μετά το ρίχνουμε πίσω στην κατσαρόλα με το γάλα και ανακατεύουμε καλά.
  • Επιστρέφουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα με υπομονή μέχρι να πήξει η κρέμα.
  • Προσοχή, να έχουμε χαμηλή φωτιά γιατί η κρέμα αρπάζει εύκολα και δεν θέλουμε να καεί.
  • Όταν πήξει η κρέμα αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το παγωμένο βούτυρο και τη σοκολάτα κομμένα σε κυβάκια. Ανακατεύουμε απαλά.
  • Όταν ενσωματωθεί στο μείγμα μας ρίχνουμε και το μέλι και ομογενοποιούμε καλά.
  • Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι ψιλό ένα στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος διαμέτρου 27 εκ.
  • Ρίχνουμε το μείγμα μέσα.

Για την επικάλυψη

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ρίχνουμε το μείγμα αυτό πάνω από την κρέμα να πάει σε όλη την επιφάνεια.
  • Ψήνουμε για 40-45 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά πάνω σε σχάρα, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με άχνη και κανέλα.
  • Αν θέλουμε πιο τραγανή γαλατόπιτα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ταψάκι αντί για πυρίμαχο σκεύος απλά πρέπει να το βουτυρώσουμε πολύ καλά και να πασπαλίσουμε με σιμιγδάλι ψιλό.
Tip
Αν θελετε να διπλασιάσετε τη συνταγή χρησιμοποιούμε ταψί διαμέτρου 35-40 εκ.

Chocolate Milk Pie

Clock dfcc0e208d138d9bd767c6f1f85dfe28624afa0652c24ad00a1a457ca3ec6e0d

1 hour
Preparation Time

Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

Family
Portion(s)

Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

1
Difficulty

Ingredients

  • 750 ml chocolate milk
  • 60 g semolina + extra for pan
  • 20 g cornstarch
  • 2 eggs
  • pinch of salt
  • 1 teaspoon vanilla extract
  • grated zest of 1 lemon
  • 60 g butter, chilled and cut in to cubes
  • 170 g dark chocolate couverture 70%, cut in to cubes
  • 100 g honey

For coating

  • 1 egg
  • 2 tablespoons granulated sugar
  • 2 tablespoons water

For serving

  • icing sugar
  • ground cinnamon

Method

  • Preheat oven to 180* C (350* F) Fan.
  • Heat the milk in a pot over low heat. As soon as you see the first bubbles appear, it is ready.
  • Remove from heat, stir well and set aside.
  • In a bowl, combine the semolina, cornstarch, eggs, salt, vanilla and lemon zest until you create a paste.
  • Add 1 cup of the hot milk to heat up the mixture and then add it to the pot and stir well.
  • Place pot back on heat. Whisk continuously and patiently until the cream thickens.
  • It is very important that the heat is on low because the cream can burn very easily.
  • When the cream has thickened, remove from heat and add the chilled butter and chocolate.
  • Gently stir until incorporated. Add the honey and stir until completely combined.
  • Grease a 27 cm round ovenproof baking dish with butter and sprinkle with semolina.
  • Add the cream to the baking dish.

For the coating

  • Combine all of the ingredients in a bowl and spread mixture over the whole surface of the cream.
  • Bake for 40-45 minutes.
  • When ready, remove from oven and let it cool completely on a wire rack.
  • Cut in to pieces and serve with icing sugar and ground cinnamon.
  • If you want a crunchier milk pie you can use a baking pan instead of a baking dish but you need to grease it with butter very well and sprinkle with fine semolina.
  • If you want to double the recipe, use a baking dish or pan that is 35-40 cm in diameter.
image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *