Καλαμποκόψωμο! Γλυκό ψωμί που θα λατρέψετε, από τον Γιώργο Τσούλη!
ΤΕΜΑΧΙΑ :1
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 1Ω
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: 1/5
ΥΛΙΚΑ
120 γρ. καλαμποκάλευρο
250 ml ξινόγαλο
125 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
120 γρ. βούτυρο, λιωμένο
70 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
30 γρ. μέλι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
½ κ.γ. μαγειρική σόδα
Μαρμελάδα της αρεσκείας μας για το σερβίρισμα.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1Ρίχνουμε σε ένα μπολ το καλαμποκάλευρο, το ξινόγαλο, το αλεύρι, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το μέλι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη σόδα και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
2Ύστερα, αδειάζουμε το παραπάνω μείγμα σε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ διαμέτρου 20 εκ., την οποία έχουμε βουτυρώσει, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα για 1 ώρα.
3Μόλις είναι έτοιμο, αφήνουμε το καλαμποκόψωμο να κρυώσει ελαφρώς, ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
4Τέλος, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με μαρμελάδα.
#tsoulotip: Αν δούμε πως παίρνει γρήγορα χρώμα το ψωμί κατά το ψήσιμο, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Γλυκά ψωμάκια με σοκολάτα νηστίσιμα, από τον Γιώργο Χριστιανό!
Ψωμί με σοκολάτα και καρύδια, από την Ηλιάννα και τις "Μαγειρικές Διαδρομές"!
Υγιεινό ψωμί μπανάνας , από την Ερμιόνη Τυλιπάκη και το "The one with all the tastes"!
Μαμαδίστικο σπιτικό ψωμί χωρίς ζύμωμα, από την αγαπημένη Νάντια Μαρκοπούλου και το spoonlove.gr!
Banana bread, από την Αργυρώ μας!
Ζουμερό τσουρέκι φόρμας (monkey bread), από την Luise και το Radicio.com!
Αφήστε μια απάντηση