Κανταΐφι µε κρέµα αμυγδάλου, από το icookgreek.com!
Υλικά συνταγής
- Καταΐφι 1 πακέτο (500 γρ.)
- βούτυρο 250 γρ., φρέσκο, λιωµένο σε θερµοκρασία δωµατίου
- τυρί κρέµα ή ανθότυρο 80 γρ. λιωµένο µε πηρούνι
- αµυγδαλόψιχα 300 γρ., θρυµµατισµένη στο µπλέντερ
- κρέµα ζαχαροπλαστικής 2 φλιτζάνια, έτοιµη ή σπιτική
- βανίλια λίγη εσάςν ή σκόνη
- ζάχαρη 2 κουταλιές της σούπας
- αυγό 1 ασπράδι χτυπηµένο ελαφρά
- Για το σιρόπι
- ζάχαρη: 2 φλιτζάνια του τσαγιού
- γλυκόζη: 1 κουταλιά της σούπας
- νερό: 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
- λεμόνι: 1/2, ο χυμός
- κανέλα: 1 ξυλάκι
Εκτέλεση συνταγής
- Απλώνετε το καταΐφι τραβώντας µε τα δάκτυλά σας και το βάζετε σε µεγάλο ταψί. Το σκεπάζετε µε νωπή πετσέτα για να µην ξεραθεί. Περιχύνετε µε το µισό βούτυρο και παίρνετε τούφες καταΐφι ανάλογα µε το µέγεθος που θέλετε να έχουν τα γλυκά σας.
- Αναµειγνύετε σε µπολ το τυρί κρέµα µαζί µε τα αµύγδαλα και την κρέµα ζαχαροπλαστικής, τη βανίλια, 2 κουταλιές της σούπας νερό, το ασπράδι και τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά µέχρι να οµογενοποιηθούν .
- Τοποθετείτε µια µικρή ποσότητα από το µείγµα πάνω σε κάθε τούφα καταϊφιού (στην άκρη) και τυλίγετε σε ρολά. Τοποθετείτε τα ρολά σε ταψί το ένα κοντά στο άλλο. Περιχύνετε µε το υπόλοιπο βούτυρο. Ψήνετε στους 180οC για περίπου 45’ µέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώµα.
- Ετοιµάζετε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά για 5΄-6΄, αφαιρείτε το ξυλάκι της κανέλας και περιχύνετε το γλυκό όταν πέσει λίγο η θερµοκρασία του.
Mix & Match
Πλούσιο και γαλατένιο, αυτό το διαφορετικό καταΐφι δεν υπολείπεται σε σιρόπι. Έτσι, αντί για κάποιο ιδιαίτερα γλυκό λικέρ ή επιδόρπιο οίνο που θα ενισχύσει τη γλύκα του, θα επιλέξουμε είτε ένα λευκό απόσταγμα οίνου είτε μια ημίγλυκη μαστίχα. Εναλλακτικά προτείνω ένα λικέρ πικραμύγδαλο, που θα τονίσει την αμυγδαλένια του φύση.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Κανταΐφι (Πασχαλινό), από την Ντίνα Νικολάου και το logodiatrofis.gr!
Vegan Φωλιές με κρέμα μπουγάτσας, από την Λένια και τις Veggie sisters!
Εκμέκ κανταΐφι με μπανάνες και σοκολάτα, από τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση και το sintagespanos!
Τάρτα μπακλαβάς, από την Ελένη Ψυχούλη και το pirouni.gr!
Εκμέκ κανταϊφι, από το foodstates.gr!
Ονειρεμένα, εύκολα σπιτικά μπακλαβαδάκια, από την αγαπημένη Ελενα Χονδρογιάννη και το elenacooks.gr!
Αφήστε μια απάντηση