Καρυδόπιτα με κρέμα στιγμής βανίλια και τρούφα σοκολάτας, από την Μυρσίνη Λαμπράκη και το mirsini.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ε ναι,  αυτή είναι μια καρυδόπιτα που «παίζει» ακόμα και το καλοκαίρι, γιατί έχει την δροσιά της κρέμας και την γλύκα της σοκολάτας!

Χρόνος προετοιμασίας:30 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος:30 λεπ.
Χρόνος αναμονής:0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο
Κόστος:14€, Οικονομική

ΥΛΙΚΑ

Για 12 άτομα

Για τη βάση

  • 8 αυγά
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη καρυδόψιχα
  • 2 κουτ. σουπ. κονιάκ
  • 1 κουτ.γλυκ. κανέλα
  • 1/2 κουτ.γλυκ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουτ. σουπ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 2 κουτ. σουπ. τρουφα σοκολάτας

Για την κρέμα

  • 3 φλιτζάνια φρέσκο γάλα
  • 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου στιγμής βανίλια
  • 1 φακελάκι σαντιγί σε σκόνη

Για το σερβίρισμα

  • 1 κουτ. σουπ. κανέλα
  • 2 κουτ. σουπ. τρούφα σοκολάτας

Για το σιρόπι

  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 κουτ. σουπ. κονιάκ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Φτιάχνετε τη βάση. Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη ώσπου να ασπρίσουν και να γίνουν ένα πηχτό μείγμα, τότε προσθέτετε το κονιάκ.
2. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το σιμιγδάλι, τα καρύδια, την κανέλα, την τρούφα σοκολάτας και το μπέικιν πάουντερ. Ρίχνετε σιγά – σιγά το μείγμα του σιμιγδαλιού στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας απαλά, με κυκλικές κινήσεις, από κάτω προς τα πάνω με μια σπάτουλα σιλικόνης.
3. Βουτυρώνετε ένα αντικολλητικό ταψί, διαμέτρου 30εκ., και αδειάζετε το μείγμα. Ψήνετε την καρυδόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
4. Εν τω μεταξύ φτιάχνετε το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε τη ζάχαρη, το νερό και το κονιάκ και βράζετε για πέντε λεπτά.
5. Αφήνετε την καρυδόπιτα να κρυώσει καλά, και την περιχύνετε με το ζεστό σιρόπι, σιγά – σιγά ώστε να σιροπιαστεί καλά παντού.
6. Φτιάχνετε την κρέμα. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ γάλα, την κρέμα αραβοσίτου στιγμής και τη σκόνη σαντιγί και τα χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν.
7. Μόλις η καρυδόπιτα πιει όλο το σιρόπι, την αναπαδογυρίζετε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και απλώνετε από πάνω την κρέμα.  Πασπαλίζετε με την κανέλα και την τρούφα σοκολάτας και διατηρείτε στο ψυγείο.

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

ΧΡΗΣΙΜΟ

 

Αν θέλετε μπορείτε αντί για τρούφα σοκολάτας να γαρνίρετε με χοντροκομμένα καρύδια.

http://www.mirsini.gr/new/index.php/sintages/glika/keik-tourtes/recipe/988

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *