Κλωστάρι γιαννιώτικο, από την Μυρσίνη Λαμπράκη και το mirsini.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Παραδοσιακό γιαννιώτικο γλυκό αξεπέραστης νοστιμιάς που ακροβατεί μεταξύ μπακλαβά και κανταϊφιού!!

Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπ.
Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπ.
Χρόνος αναμονής: 0 λεπ.
Βαθμός δυσκολίας:  Μέτριο
Κόστος:18€

Για 12 άτομα

Για τη συνταγή

  • 1 πακέτο φύλλο χοντρό κρούστας
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο γάλακτος

Για τη γέμιση

  • 1/2 φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα
  • 1/2 φλιτζάνι σουσάμι
  • 1/2 κιλό καρυδόψιχα
  • 1 κουτ. σουπ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουτ. σουπ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κουτ. σουπ. κανέλα

Για το σιρόπι

  • 1 1/4 φλιτζάνι νερό
  • 1 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι μέλι
  • 2 ξύλα κανέλας
  • 1 φλούδα πορτοκαλιού
  • 1 φλούδα λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ζεσταίνετε το βούτυρο με το ελαιόλαδο και το αποσύρετε αμέσως από τη φωτιά μόλις αρχίζει να λιώνει το βούτυρο.
2. Καβουρντίζετε σε πολύ χαμηλή φωτιά τα αμύγδαλα, το σουσάμι και το καρύδι. Ανακατεύετε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μεγάλο μπολ.
3. Απλώνετε 7 φύλλα κρούστας σε μια επίπεδη επιφάνεια εργασίας, αλείφετε κάθε φύλλο με βούτυρο και το πασπαλίζετε με λίγη γέμιση. Προσαρμόζετε μια ξύλινη βέργα στο εσωτερικό του φύλλο και αρχίζετε να τυλίγετε σε ρολό αλλά όχι πολύ σφιχτό. Αφαιρείτε προσεκτικά τη βέργα και κρατώντας τις δύο άκρες και κρατώντας τις δύο άκρες κάθε φύλλου, δεξιά και αριστερά, πιέζετε προς τα μέσα έτσι ώστε να σουρώσει. Επαναλαμβάνετε με όλα τα υπόλοιπα φύλλα.
4. Βάζετε τα κλωστάρια σε βουτυρωμένο ταψί, το περιχύνετε με το υπόλοιπο μείγμα βουτύρου – ελαιολάδου και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 40 λεπτά. Βγάζετε το γλυκό από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει.
5. Βράζετε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά. Περιχύνετε με το καυτό σιρόπι το κρύο γλυκό.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε να το γεμίσετε και με φιστίκι Αιγίνης.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

http://mirsini.gr/new/index.php/sintages/glika/mefilo-siropi/recipe/1118

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *