VIAP-PASTILIES(SUGAR-FREE)
AUBADE(Paris)
Bolero-Biodiet
Κουλουράκια με μέλι, σπιτικό ταχίνι, και κανέλα. Νηστίσιμα κουλουράκια με υπέροχη γεύση ταχίνι, άρωμα πορτοκαλιού και κανέλας.

Υλικά:
700 γρ. αλεύρι γ. ο. χ.
300 γρμ. χαλβά τριμένο
150 γρμ. ταχίνι
200 γρμ. χυμό πορτοκαλιού
100 γρμ. ζάχαρη
100 γρμ. μέλι
2 κουτ. γλ. σόδα
1 1/2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
2 κουτ. γλ. κανέλα σε σκόνη
1/2 κουτ. γλ. γαρύφαλλο τριμμένο
1/4 κουτ. γλ. αλάτι
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
σουσάμι για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° – 180° C. Αντιστάσεις.
  2. Τρίβουμε τον χαλβά στο μούλτι.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα τη ζάχαρη, το ταχίνι, και τη μισή ποσότητα από τον χυμό πορτοκαλιού.
  4. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  5. Αναμειγνύουμε τον υπόλοιπο χυμό με τη μαγειρική σόδα και ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ.
  6. Προσθέτουμε τον χαλβά, το μέλι, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, και το ξύσμα πορτοκαλιού, και ανακατεύουμε καλά.
  7. Κατόπιν προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από αλεύρι και ζυμώνουμε με τα χέρια. Κάθε φορά προσθέτουμε σε δόσεις το αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή, εύπλαστη ζύμη.
  8. Πλάθουμε σε μπαστουνάκια πάχος ενός δάκτυλου. Κατόπιν τα κόβουμε σε 4 – 5 εκ. μήκος και κυλάμε ένα-ένα καλά στο σουσάμι
  9. Τα τοποθετούμε σε ταψί ή λαμαρίνα, στρωμένο με χαρτί ψησίματος, και τα πιέζουμε ελαφρώς να γίνουν πλακέ.
  10. Ψήνουμε τα κουλουράκια για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.

Προσοχή να μην τα παραψήσουμε γιατί όταν κρυώνουν θα γίνουν σκληρά.

 

 

 

https://sintagespanos-zaxaroplastiki.blogspot.gr/2018/03/blog-post.html#more

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *