Fineti (Chipita)
VIAP-MENTEL(gif)(εσωτερικές)
GOJI BERRY (GEORGILA)

Καταλαβαίνετε τώρα…αυτό με τις συνταγές είναι κάτι σαν  συλλεκτική μανία. Όσο πιο πολύ μπαίνει κανείς  στο “χώρο» , τόσο πιο πολλά μαθαίνει , τόσο πιο πολύ θέλει να πειραματίζεται . Μια συνταγή για Πασχαλινά κουλούρια δεν είναι ποτέ αρκετή…Κι όταν μάλιστα  έρχεται η φίλη σου και σου εμπιστεύεται την αγαπημένη συνταγή της θείας Μάρως , είναι ποτέ δυνατόν να την περιφρονήσεις και να κλείσεις τα αυτιά σου;. Μάλλον όχι…Δεν περιφρόνησα κι εγώ τη συνταγή αυτή , ούτε τη θεία Μάρω…Το αποτέλεσμα ήταν αυτά  τα εξαιρετικά , τραγανά και πολύ γευστικά κουλούρια τα οποία κατέχουν μια σημαντική θέση στη λίστα των Πασχαλινών μου συνταγών…

pasxalokoyloyra fytinh1
Υλικά:
4 αυγά
700 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
2 βανίλιες
180 γρ. φυτίνη
250 γρ. ζάχαρη
70 ml χλιαρό γάλα
10 γρ. αμμωνία
2 κ.σ. μπέικιν

pasxalokoyloyra fytinh2pasxalokoyloyra fytinh3pasxalokoyloyra fytinh4pasxalokoyloyra fytinh5pasxalokoyloyra fytinh6pasxalokoyloyra fytinh7pasxalokoyloyra fytinh8pasxalokoyloyra fytinh9pasxalokoyloyra fytinh10pasxalokoyloyra fytinh11pasxalokoyloyra fytinh12pasxalokoyloyra fytinh13pasxalokoyloyra fytinh14pasxalokoyloyra fytinh15pasxalokoyloyra fytinh16pasxalokoyloyra fytinh17pasxalokoyloyra fytinh18pasxalokoyloyra fytinh19pasxalokoyloyra fytinh20pasxalokoyloyra fytinh21
Εκτέλεση:
Φροντίζουμε να είναι όλα μας τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου. Χτυπάμε στο μίξερ για 20 λεπτά τη φυτίνη με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και όταν ενσωματωθούν τελείως προσθέτουμε τις βανίλιες και το γάλα στο οποίο έχουμε διαλύσει μέσα την αμμωνία . Τη διαδικασία αυτή την κάνουμε πάνω από τον κάδο του μίξερ γιατί το γάλα , βάζοντας μέσα την αμμωνία φουσκώνει και πιθανόν να ξεχειλίσει. Συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το χτύπημα και τότε βάζουμε στο μίξερ τον γάντζο για τα ζυμώματα. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν σταδιακά προσθέτοντας λίγο κάθε φορά. Θα πετύχουμε μια ζύμη που κολλάει λίγο στα χέρια. Αφήνουμε λοιπόν τη ζύμη για μία ώρα περίπου να ξεκουραστεί οπότε δε θα κολλάει πια στα χέρια και τότε πλάθουμε κουλουράκια με σχέδια της προτίμησής μας (πλεξίδες , στεφανάκια , γυαλάκια , στριφτά) . Τα αραδιάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 200ο , στην πρωτελευταία σχάρα για 15-20 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος που τους έχουμε δώσει.
Αν θέλουμε αλείφουμε την επιφάνειά τους με κρόκο αυγού , διαλυμένο με πολύ λίγο γάλα.
Καλή επιτυχία!

http://tasteoflife.com.gr/index.php/en/synrages-me-zaxari/paradosiaka-glyka/1601-koyloyria-pasxalina-me-fytinh

 

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.