Λαγάνα από τον Γιώργο Μάντζο και το “Αρτοποιεία & Συνταγές” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Αλευρι χωριατικο κιτρινο 200γρ
Αλευρι Μαλακο 800γρ
Αλατι 20γρ
Ζαχαρη 50γρ
Μαγια 40γρ
Βουτυρο Φυτικο 50γρ
Ταχινι 50γρ
Νερο 650γρ
Σουσαμι για πασπαλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
1.Ζυμωνουμε ολα τα υλικα μαζι στο μιξερ, 4 λεπτα στην πρωτη ταχυτητα
και 4 λεπτα στην δευτερη, ειτε με το χερι σε μια λεκανη,και κανουμε μια
ζυμη μαλακη και να μην κολαει στα χερια μας. Εδω θα σας ελεγα και 2-3
λεπτα περισσοτερο καλο θα ηταν.
2.Αφηνουμε το ζυμαρι σε μια λαδωμενη λεκανη να ξεκουραστει για 40 λεπτα
και αμεσως μετα κοβουμε σε δυο κοματια ισοβαρα, τα πλαθουμε σε μπαλες
και τ αφηνουμε να γινουν για 45 λεπτα σκεπασμενα να μην πετσιασουν.
3.Μετα το τελευταιο γινομα ανοιγουμε την καθε μπαλα με τα χερια, οπως
ανοιγουμε την πιτσα, πατωντας με τα δαχτυλα μας ωστε να ανοιξη η ζυμη.
Ανοιγουμε την ζυμη στο παχος ενος δαχτυλου, και τα τοποθετουμε σε ενα
ταψι, αν χωρανε και τα δυο μαζι, ετσι ωστε να φαινονται οι δαχτυλιες.
Αλειφουμε με νερο και πασπαλιζουμε με αρκετο σουσαμι ολη την επιφανεια.
Αφηνουμε να ξεκουραστει για 45 λεπτα και φουρνιζουμε σε προθερανομενο
φουρνο στους 220 βαθμους. Στα πρωτα 20 λεπτα η θερμοκρασια ειναι στα 220
και στα δευτερα 20 λεπτα το κατεβαζουμε 190-200 βαθμους, εξαρτατε απο τον
φουρνο σας. Μολις τα ξεφουρνισουμε τα ψεκαζουμε με νερο και τ αφηνουμε σε
μια σχαρα να κρυωσουν.

 

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

 

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=531396400238225&set=a.434252116619321.96860.355789504465583&type=1&theater

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *