Λαζαράκια, από την Εφη Τσιανάκα και την αγαπημένη Ελευθερία Μπούτζα και το “Μαγειρεύοντας με την L”!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Λαζαράκια! Γλυκά ψωμάκια…απο τη φίλη βλάχα Εφη Τσιανακα!!! 3

Πριν από αρκετά χρόνια οι νοικοκυρές συνήθιζαν να ετοιμάζουν αυτά τα ψωμάκια σε

σχήμα ανθρώπου το Σάββατο του Λαζάρου.

Συμβόλιζαν την ανάσταση του και τα έδιναν στα παιδιά που έψελναν τα κάλαντα του

Λαζάρου.

Είναι νηστίσιμα, ελαφρώς γλυκά και πολύ διασκεδαστικά για τα παιδιά…

Συστατικά

250 γρ. αλεύρι σκληρό
1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά
1/4 του φλιτζανιού χλιαρό νερό & 2-3 κ.σ.
1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
1/4 του φλιτζανιού σταφίδες ξανθές
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
Κανέλα στη μύτη του κουταλιού
1 πρέζα γαρύφαλλο
Λίγο γλυκάνισο σε σκόνη
Μερικά ολόκληρα γαρυφαλλάκια

Τρόπος μαγειρέματος

Διάλυσε σε ένα μπολάκι τη μαγιά στο 1/4 του φλιτζανιου χλιαρό νερό! Πρόσθεσε 1 κ.σ. ζάχαρη και 2 κ.σ. από το αλεύρι και ανακάτεψε καλά να γίνουν ένα

Σκέπασε το μπολ με μια μεμβράνη και άφησε σε χλιαρό μέρος να φουσκώσει 15-20 λεπτά

Ανακάτεψε τις σταφίδες σε 1 κ.σ. αλεύρι και ζέστανε το υπόλοιπο νερό για να βράσεις μέσα το γλυκάνισο

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Βάλε το υπόλοιπο αλεύρι, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη που απέμεινε, τα μυρωδικά (κανέλα, γαρύφαλλο και γλυκάνισο) και τις σταφίδες και ανακάτεψε

Στη συνέχεια πρόσθεσε την μαγιά και ανακάτεψε όλα τα υλικά. Ζύμωσε να πάρεις μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Ρύθμισε προσθέτοντας αλεύρι ή νερό κατά το δοκούν

Λάδωσε το μπολ και σκέπασε τη ζύμη με λαδόκολλα αφήνοντας για τουλάχιστον 2 ώρες να φουσκώσει

Αφού φουσκώσει μοίρασε σε 5 μπαλάκια. Κράτησε ένα κομμάτι από κάθε ένα και φτιάξε ένα κορδόνι λεπτό

Φτιάξε με τα μπαλάκια μακρόστενα ψωμάκια. Κόψε το κορδόνι στη μέση και κόλλησε επάνω από τα φραντζολάκια χιαστί για χέρια

Στρογγύλεψε όσο μπορείς το πάνω μέρος και κάρφωσε τα γαρυφαλλάκια ώστε να σχηματίσεις τα μάτια

Βάλε τα λαζαράκια στο ταψί με απόσταση μεταξύ τους, να φουσκώσουν καλά σκεπασμένα με μια πετσέτα για 30′ λεπτά

Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180o και άφησε να ψηθούν για μισή ώρα περίπου.

καλή επιτυχία <3

 

https://www.facebook.com/cookingwithL/photos/a.845220785512908.1073741884.664704013564587/972890866079232/?type=3&theater

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *