“Λαζαράκια ” από τις “Μαγειρικές Διαδρομές” !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Τα ζυμαρανθρωπάκια του εθίμου φτιαγμένα από νόστιμη ζύμη!

Συστατικά
  •    1 κιλό αλεύρι.
  • 3/4 του ποτηριού ελαιόλαδο.
  • 1 ποτήρι ζάχαρη.
  • 1,5 με 2 ποτήρια ζουμί από βρασμένη κανέλα,που το χλιαραίναμε.
  • 1,5 φακελάκι ξερή μαγιά.
  • 1κουταλάκι κανελογαρύφαλλα σκόνη.
  • Μερικές σταφίδες ,λίγο καρύδι τριμμένο ,λίγα γαρύφαλλα καρφάκια ,
  • λίγα ρεβίθια για το στοματάκι.
  • Λίγο σουσάμι.
  • Κομμάτια λαδόκολας.
Οδηγίες
  1. Διαλύουμε σε λίγο χλιαρό νερό την μαγιά ,να αφρίσει. Σε μεγάλο μπολ κάνουμε λακκούβα ,ρίχνουμε την ζάχαρη, το λάδι τα κανελογαρύφαλλα και την μαγιά και αρχίζουμε να ζυμώνουμε προσθέτοντας σιγά σιγά το κανελόζουμο ,μέχρι να γίνει στρωτή ζύμη και να πλάθεται. Την αφήνουμε σε αναμμένο φούρνο στους 30 βαθμούς να διπλασιαστεί σε όγκο.
  2. Ανακατεύουμε τις σταφίδες με τα καρύδια και λίγη ζάχαρη .Πλάθουμε ανθρωπάκια επάνω σε κομμάτια λαδόκολας και βάζουμε στην κοιλίτσα τους λίγη από την γέμιση. Βάζουμε για ματάκια γαρύφαλλα καρφάκια και για στοματάκι ρεβίθια .
  3. Τοποθετούμε με το χαρτί στο ταψί.Δεν ξεχνάμε τα σταυρωμένα χέρια του Λάζαρου και το σκέπασμα στο κεφάλι του .
  4. Αλείφουμε με ζαχαρόνερο και πασπαλίζουμε με σουσάμι.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς περίπου 25 λεπτά.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα μοιράζουν τα παιδάκια το Σάββατο του Λαζάρου που λένε τα αντίστοιχα Κάλαντα και τα τρώμε και εμείς γιατί είναι αφράτα και νόστιμα!Βρήκα την συνταγή στο διαδίκτυο.

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Προστέθηκε από Ε.Φ.

 

http://www.mageirikesdiadromes.gr/recipes/lazarakia.html

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *