Λουκουμάδες με σιρόπι αγαύης γεμιστοί με γκανάς σοκολάτας, από το olivemagazine.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μερίδες:για 30 κομμάτια

Χρόνος προετοιμασίας:20′

Χρόνος μαγειρέματος:10′

Έτοιμο σε:30′

Χρόνος αναμονής:30 λεπτά

Υλικά

Για τους λουκουμάδες

    • 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 20γρ. μαγιά νωπή
    • 120ml νερό χλιαρό
    • 120ml γάλα χλιαρό
    • 1 πρέζα αλάτι
    • 25ml Σιρόπι Αγαύης Sunny Via
    • 15γρ. βούτυρο αγελαδινό
    • κρόκο από 1 αβγό
    • αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα

Για την γκανάς σοκολάτας

    • 600γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε κομμάτια
    • 600ml κρέμα γάλακτος
    • 50ml Σιρόπι Αγαύης Sunny Via

Για το σερβίρισμα

  • Σιρόπι Αγαύης Sunny Via
  • καβουρδισμένο σουσάμι
  • κανέλα σε σκόνη

Διαδικασία

Σε ένα σκεύος ανακατεύετε το χλιαρό γάλα και νερό με το το βούτυρο και τη μαγιά, τρίβοντάς τη με το χέρι να λιώσει και να διαλυθεί.

Προσθέτετε το σιρόπι αγαύης, το αλάτι, τον κρόκο του αβγού και τμηματικά το αλεύρι, ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να πάρετε έναν ομοιόμορφο χυλό. Αφήνετε τη ζύμη σκεπασμένη μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.

Ζεσταίνετε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος σε χαμηλή φωτιά και προσθέτετε το Σιρόπι Αγαύης και τη σοκολάτα. Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι η σοκολάτα να λιώσει και το μίγμα να γίνει ομοιογενές. Κατεβάζετε την γκανάς από τη φωτιά και την αφήνετε στην άκρη να κρυώσει. Τη βάζετε στο ψυγείο για να κρυώσει καλά.

Μόλις η γκανάς πήξει, την πλάθετε σε πολύ μικρές μπαλίτσες. Τις βάζετε σε ένα ταψάκι και στη συνέχεια στην κατάψυξη για 3-4 ώρες μέχρι να παγώσουν πολύ καλά.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Ρίχνετε μπόλικο αραβοσιτέλαιο (τουλάχιστον 3 δάχτυλα ύψος) σε μικρή κατσαρόλα και την τοποθετείτε στη φωτιά να κάψει. Κόβετε τους λουκουμάδες με το χέρι και τη βοήθεια ενός βρεγμένου κουταλιού παίρνετε λίγη από την ζύμη και την τυλίγετε γύρω από ένα παγωμένο μπαλάκι σοκολάτας. Τηγανίζετε τους λουκουμάδες στο καυτό λάδι.

Όταν ροδοκοκκινίσουν, τους βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τους αφήνετε για 2 λεπτά σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν. Στη συνέχεια τους μοιράζετε σε πιάτα, τους περιχύνετε με λίγο Σιρόπι Αγαύης και τους πασπαλίζετε με καβουρδισμένο σουσάμι και κανέλα. Σερβίρετε αμέσως.

Tips

Αν θέλετε τους λουκουμάδες σας ακόμα πιο πληθωρικούς, μπορείτε να λιώσετε λίγη γκανάς.

https://www.olivemagazine.gr/recipe/%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CE%B9%CF%81%CF%8C%CF%80%CE%B9-%CE%B1%CE%B3%CE%B1%CF%8D%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CE%B5%CE%BC%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *