Λουκουμάδες με σοκολατένιο γλάσο , από το sintayes.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Μερίδες: 6-8

 Χρόνος: 40 λ

Τραγανός λουκουμάς, ζεστός, με γλυκιά ζεστή σοκολάτα ή με μπόλικο μέλι και κανέλα. Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο;  Είστε έτοιμοι για το πιο απολαυστικό επιδόρπιο;

Υλικά συνταγής

 

  • 1 1/2  φλ. τσαγιού αλεύρι
  • 200 ml χλιαρό νερό
  • 25 γρ. μαγιά νωπή [ή ένα φακελάκι αποξηραμένη]
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.σ. ζάχαρη
  • σπορέλαιο για το τηγάνισμα
  • μέλι – κανέλα για πασπάλισμα  ή προαιρετικά
  • πανεύκολο γλάσο σοκολάτας (βλέπε την συνταγή στο τέλος)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Διαλύετε τη μαγιά στο χλιαρό νερό.
  2. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, προσθέτουμε το νερό με τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλεύρι και το χτυπάμε με μίξερ χειρός δυνατά μέχρι να αποκτήσουμε ένα λείο πηχτό χυλό. [Αν χρειαστεί, προσθέτετε 1-2 κ.σ. αλεύρι ακόμη].
  3. Τοποθετείτε το μπολ του μίξερ με το μείγμα σε ζεστό σημείο, σκεπασμένο με πετσέτα και το αφήνετε για 1 ώρα τουλάχιστον μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο ο χυλός και να κάνει φούσκες στην επιφάνειά του.
  4. Ζεσταίνετε πολύ καλά μπόλικο σπορέλαιο σε κατσαρόλα ή φριτέζα και με κουτάλι παίρνετε μικρές ποσότητες ζύμης σαν μπαλάκια και τα ρίχνετε στο καυτό λάδι. Τηγανίζετε για μερικά λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Επαναλαμβάνετε μέχρι να τελειώσει ο χυλός-ζύμη.
  5. Βγάζετε τους λουκουμάδες με τρυπητή κουτάλα και τους αφήνετε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  6. Τους σερβίρετε ζεστούς, περιχύνοντας με γλάσο σοκολάτας ή με μέλι και ψιλοκομμένα καρύδια.

 

Γλάσο σοκολάτας στιγμής

Ένα γρήγορο, πανεύκολο, νοστιμότατο, γλάσο σοκολάτας.

Υλικά συνταγής

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

  • 200 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη σε πολύ μικρά κομματάκια
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. μέλι

 

Εκτέλεση συνταγής

 

  1. Ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος και πριν πάρει βράση την αδειάζουμε πάνω από τη τεμαχισμένη σοκολάτα ανακατεύοντας συνεχώς με το μίξερ χειρός ή με μαρίζ μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
  2. Προσθέτουμε και το μέλι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά όλα τα υλικά.

μέλι Λουκουμάδες γλάσο σοκολάτας αλεύρι

https://www.sintayes.gr/syntages/glaso-sokolatas-stigmis/

https://www.sintayes.gr/syntages/loukoumades/

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *