ΥΛΙΚΑ

1 φλιτζάνι βούτυρο η μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου

350 γρ σοκολάτα κουβερτούρα

6 μεγάλα αυγά

3 φλυτζάνια άσπρη ζάχαρη

2/3 φλιτζανιού κακάο σκόνη άγλυκο

1,1/2 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλάκι μπαίκιν πάουντερ

1 ,1/2 φλιτζανιού γλυκό κρασί Σάμου η ότι άλλο γλυκό κρασί έχετε(μαυροδάφνη κτλ)

sam2

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μέσα σε ένα μπαίν μαρί σε χαμηλή φωτιά λιώστε το βούτυρο και την σοκολάτα μεχρι να ομογενοποιηθουν.

Αφαιρέστε από την φωτιά και προσθέστε τα αυγά ένα ένα ανακατεύοντας δυνατά.

Προσθέστε την ζάχαρη και το κακάο και ανακατέψτε ξανά .

Κατόπιν ρίξτε το αλεύρι, το μπαίκιν και το αλάτι.

Προσθέστε στο τέλος το κρασί ανακατεύοντας απαλά να ενσωματωθεί στο μείγμα .

Βάλτε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι (διαμέτρου 28 εκ) που έχετε πασπαλίσει με κακάο  και ψήστε στους

160 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά περίπου .

Αφήστε να κρυώσει καλά προτού κόψετε σε κομμάτια .

Απόλυτη σοκολατένια γεύση διανθισμένη με άρωμα σαμιώτικου κρασιού.

 sam3

 

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

 

sam1

 

(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
(Επιμέλεια-Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
 
 
 http://koykoycook.gr/?p=21915
 
image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *