Fineti (Chipita)
VIAP-MENTEL(gif)(εσωτερικές)
GOJI BERRY (GEORGILA)
Υλικά για την κρέμα chantilly:
 750 ml κρέμα γάλακτος φυτική
 600 ml γάλα φρέσκο πλήρες
 300 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
 2 αυγά
 1 βανίλια
 160 γρ. ζάχαρη
 100 γρ. κορν φλάουερ
 6 κρόκοι αυγού

 Υλικά για το μιλφέιγ:
 50 γρ. φουντούκια
 30 γρ. ζάχαρη άχνη
 450 γρ. φύλλο σφολιάτας (2 φύλλα)

Προτεινόμενες μερίδες: 12


 Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα

Θερμίδες 674
Πρωτεΐνες ζωικές 7,63 γρ.
Πρωτεΐνες φυτικές 1,72 γρ.
Υδατάνθρακες 46,28 γρ.
Λιπαρά 47,69 γρ.
Σάκχαρα 26,65 γρ.
Φυτικές ίνες 0,62 γρ.

 Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε την κρέμα chantilly: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα (χωρίς να το αφήσουμε να βράσει) μαζί με 300 ml κρέμα γάλακτος.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε σε κρέμα τους κρόκους, τα αυγά ολόκληρα, το κορν φλάουερ, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα 2/3 του μείγματος από το γάλα και την κρέμα γάλακτος, στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Κατόπιν, ρίχνουμε το μείγμα πάλι στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα. Σβήνουμε το μάτι και με το σύρμα χτυπάμε με δύναμη την κρέμα για να γίνει λεία και την απλώνουμε σε ένα πλατύ σκεύος που να τη χωράει, την καλύπτουμε με μεμβράνη έτσι ώστε να εφάπτεται και την αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια τη βάζουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες.

Όταν παγώσει καλά η κρέμα, τη βγάζουμε από το ψυγείο και τη ρίχνουμε στο μπολ του μίξερ. Τη χτυπάμε με το φτερό ώστε να γίνει λεία και ομοιογενής, την αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και την αφήνουμε στην άκρη.

Πλένουμε πολύ καλά τον κάδο του μίξερ με παγωμένο νερό, τον στεγνώνουμε και χτυπάμε με το σύρμα 750 ml κρέμα γάλακτος φυτική μέχρι να γίνει σφιχτή. Τέλος, με μια μαρίζ ανακατεύουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος με την κρέμα ζαχαροπλαστικής που έχουμε ετοιμάσει και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη.

Ετοιμάζουμε το μιλφέιγ: Ψήνουμε τα φύλλα σφολιάτας στους 170°C για 35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν, αφού προηγουμένως τα τρυπήσουμε με ένα πιρούνι και τα πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη.

Μόλις ψηθούν τα φύλλα και παγώσουν, βάζουμε το ένα φύλλο για βάση, απλώνουμε από πάνω την κρέμα chantilly και καλύπτουμε με το άλλο φύλλο, πιέζοντας λίγο για να κάνει καλή επαφή με την κρέμα. Βάζουμε το μιλφέιγ στο ψυγείο για 2 ώρες για να σφίξει.

Στον κάδο του minipimer πολτοποιούμε τα φουντούκια σε τρίμμα και τα χρησιμοποιούμε για να γαρνίρουμε τα πλαϊνά του μιλφέιγ. Τέλος, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.