Bolero-Biodiet

 Μερίδες: 8-10

 Χρόνος: 50 λ

 Δυσκολία: Εύκολη

Λαχταριστό, ελαφρύ, δροσερό και χορταστικό γλυκό. Μια συνταγή με την αλάνθαστη υπογραφή του Ν. Τσελεμεντέ που σίγουρα θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Υλικά συνταγής

  • 1/2 κιλό φύλλο σφολιάτα
  • 1 δόση κρέμα ζαχαροπλαστικής (βλέπε υλικά και εκτέλεση συνταγής στο τέλος )
  • 2 κ.γ. ρούμι [προαιρετικά]
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

 

Εκτέλεση συνταγής

 

  1. Απλώνετε τη σφολιάτα σε μεγάλο ταψί, τρυπάτε την επιφάνειά της με πηρούνι και τη ψήνετε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να πάρει ένα ωραίο καστανό χρώμα. Μόλις κρυώσει τη κόβετε σε μακρόστενες λωρίδες [ή τετράγωνα κομμάτια αν θέλετε να φτιάξετε τουρτίτσα ή τετράγωνα κομματάκια για ατομικές μερίδες].
  2. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζετε τη κρέμα ζαχαροπλαστικής. Μόλις τη κατεβάσετε από τη φωτιά ρίχνετε το ρούμι και ανακατεύετε.
  3. Τοποθετείτε μια λωρίδα σφολιάτας σε πιατέλα και στρώνετε τη μεγαλύτερη ποσότητα της κρέμας. Σκεπάζετε με άλλη λωρίδα σφολιάτας και απλώνετε ξανά μια στρώση κρέμας. Τελειώνετε σκεπάζοντας με τη τρίτη λωρίδα σφολιάτας.
  4. Κρατάτε ένα κομμάτι σφολιάτας για πασπάλισμα και συνεχίζετε τη πιο πάνω διαδικασία μέχρι να τελειώσουν οι σφολιάτες και η κρέμα.
  5. Χτυπάτε στο μίξερ τη κρέμα γάλακτος με τις 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει σαντιγί. Διακοσμείτε το μιλφέϊγ με τη σαντιγί, θρυμματισμένα κομμάτια σφολιάτας και ζάχαρη άχνη.

 

σφολιάτα Μιλφέϊγ κρέμα ζαχαροπλαστικής επιδόρπια γλυκά

Κρέμα ζαχαροπλαστικής

Υλικά συνταγής

 

  • 500 ml γάλα
  • 4-5 κουταλιές ζάχαρη
  • 4 κρόκοι αβγών
  • 2 κουταλιές κορν φλάουερ
  • 3 κουταλιές αλεύρι
  • 2 κουταλιές βούτυρο

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Χτυπάμε στο μίξερ τα κροκάδια με τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει η ζύμη.
  2. Προσθέτετε το αλεύρι και το κορν φλάουερ, χτυπάτε και αραιώνετε το μείγμα με λίγο κρύο γάλα.
  3. Βάζετε το υπόλοιπο γάλα σε κατσαρολάκι και μόλις πάρει μια βράση προσθέτετε το μείγμα του μίξερ ανακατεύοντας διαρκώς να μη κολλήσει.
  4. Σιγοβράζετε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα και να πάρει μια δυό βράσεις. Τη κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε να ενσωματωθεί.
  5. Αφήνετε τη κρέμα να κρυώσει καλά [ανακατεύοντάς την ανά 2-3 λεπτά] πριν τη χρησιμοποιήσετε.

 

http://www.sintayes.gr/syntages/krema-zacharoplastikis/

http://www.sintayes.gr/syntages/milfeig/

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *