Μιλφέιγ με σοκολάτα, από την Δήμητρα και τον Λευτέρη του foodstates.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

…μια σοκολατένια αμαρτία!
Το γλυκό που λατρεύουμε σε μια παραλλαγή που θα μας κάνει να το λατρέψουμε ακόμη παραπάνω!
Μιλφέιγ με σοκολάτα.
Τραγανή και ανάλαφρη σφολιάτα που συνοδεύεται με πλούσια, βελούδινη κρέμα με σοκολάτα!
Γαρνίρετε με σαντιγί και απολαύστε αυτήν την γλυκιά αμαρτία χωρίς καμία τύψη..
Καλύτερα να το καταναλώσετε σύντομα για να παραμείνει η σφολιάτα τραγανή έτσι όπως πρέπει να είναι. Βέβαια, τρώγεται και την επόμενη μέρα. Είναι εξίσου απολαυστικό, απλά η σφολιάτα γίνεται πιο μαλακή διότι “τραβάει” υγρασία από την κρέμα και από το ψυγείο στο οποίο θα την διατηρήσετε.
Μπορείτε να κάνετε το γλυκό είτε με φύλλο σφολιάτας το οποίο θα ψήσετε, όπως κάναμε κι εμείς, είτε με έτοιμα σφολιατίνια τα οποία όμως θα τα στρώσετε σε ένα πυρέξ για να στήσετε το γλυκό ή να το κάνετε ατομικό. Φυσικά ο δεύτερος τρόπος είναι πιο εύκολος και γρήγορος. Η επιλογή είναι δική σας και η εγγύηση για την απόλαυση είναι δική μας!

Υλικά:

  • 2 πακέτα σφολιατίνια ή 1 φύλλο σφολιάτας *

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής:

  • 1 λίτρο γάλα κρύο
  • 4-5 κ.σ. αλεύρι
  • 5 κ.σ. κάστερ
  • 10 κ.σ. ζάχαρη
  • 3 κρόκους αυγών
  • 250 γρ. βιτάμ
  • 1 βανίλια (προαιρετικά)
  • 150 γρ σοκολάτα γάλακτος, λιωμένη

Για την σαντιγί:

  • 1 κρέμα γάλακτος (500 ml)
  • 4 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Για την διακόσμηση:

  • Μπίλιες, τρίμμα ή τρούφα σοκολάτας
  • Τρίμματα από σφολιάτα

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Εκτέλεση:

  1. Ετοιμάζουμε την σαντιγί. Χτυπάμε σε μίξερ την κρέμα γάλακτος και την άχνη ζάχαρη ώσπου να σφίξει η σαντιγί.
  2. Ετοιμάζουμε την κρέμα. Κρατάμε 2 ποτήρια από το κρύο γάλα και διαλύουμε το αλεύρι και το κάστερ πάουντερ.
  3. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο γάλα και το ζεσταίνουμε.
  4. Όταν ζεσταθεί καλά ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη και το γάλα με το αλεύρι και το κάστερ πάουντερ.
  5. Ανακατεύουμε την κρέμα μέχρι να δέσει και την κατεβάζουμε από την κουζίνα.
  6. Ρίχνουμε το βιτάμ, την βανίλια και τους κρόκους χτυπημένους και ανακατεύουμε γρήγορα. Κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε σιγά σιγά την λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύοντας συνεχώς.
  7. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει. Μετά, προσθέτουμε λίγη σαντιγί (περίπου 5 μεγάλες κουταλιές της σούπας) και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
  8. Στρώνουμε σε ένα πυρέξ/ταψί/τάπερ μια στρώση από τα σφολιατίνια (σε περίπτωση που χρησιμοποιήσετε σφολιάτα κατεψυγμένη ακολουθήστε τα βήματα που περιγράφονται κάτω στον αστερίσκο*)
  9. Από πάνω απλώνουμε μια στρώση από την κρέμα που φτιάξαμε.
  10. Βάζουμε ακόμη μια στρώση από σφολιατίνια και προσθέτουμε από πάνω και την υπόλοιπη κρέμα.
  11. Απλώνουμε την κρέμα και σαντιγί πάνω από το γλυκό.
  12. Διακοσμούμε με τα κομματάκια σοκολάτας. Από πάνω απλώνουμε τρίμματα από τα σφολιατίνια και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.


*Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένη σφολιάτα ακολουθήστε την εξής διαδικασία:

    1. Αφήστε την σφολιάτα να ξεπαγώσει.
    2. Απλώστε την ελαφρά με έναν πλάστη. Απλώστε την σφολιάτα πάνω σε ταψί με λαδόκολλα και κόψτε την σε δυο ίσα μέρη (εμείς την θέλαμε πιο μακρόστενη την κόψαμε σε 3 ίσα μέρη και χρησιμοποιήσαμε τα 2 κομμάτια). Με ένα πιρούνι κάντε πιρουνιές παντού, σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας. Αυτό βοηθάει να φουσκώσει ομοιόμορφα επειδή ο αέρας θα φεύγει από όλη την επιφάνεια.
    3. Ψήστε την σφολιάτα στους 170 βαθμούς για περίπου 40-45 λεπτά (μέχρι να χρυσαφίσει). Γύρω στα 30 λεπτά ψησίματος θα παρατηρήσετε πως φουσκώνει, ανοίξτε τον φούρνο και πατήστε την σφολιάτα ελαφρά με μια καθαρή πετσέτα μέχρι να καθίσει.
    4. Αφήστε την σφολιάτα να  κρυώσει τελείως πριν συναρμολογήσετε το γλυκό.

Καλή επιτυχία!

 

http://www.foodstates.gr/2017/06/blog-post_25.html?m=1

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *