Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Το γλυκό που λατρεύεις να λερώνεσαι καθώς το απολαμβάνεις!!!!

Το ιδανικό σχήμα για να κεράσεις τους συναδέλφους και τους φίλους στα γενέθλια σου! Το καλύτερο επιδόρπιο κρέμας που ολοκληρώνει ένα πλούσιο γεύμα την Κυριακή με την οικογένεια!!!! Μέσα στο άρθρο δίνω αναλυτικές οδηγίες για τον τρόπο που θα τα φτιάξεις κι εσύ με επιτυχία!!! Αφράτα, γεμισμένα με μυρωδάτη κρέμα που σε καλύπτει χωρίς να σε βαρύνει στις κρίσεις υπογλυκαιμίας που σε πιάνουν !!!!

Τις προάλλες επισκέφθηκα ένα συνοικιακό μίνι μάρκετ για κάποιες έκτακτες αγορές «διευρυμένου ωραρίου» και έπεσε το μάτι μου σε ένα ωραιότατο πακέτο από έτοιμα ψημένα σφολιατίνια σε σχήμα παραλληλόγραμμο, πράγμα που δεν έχω ξανασυναντήσει σε μεγάλα σούπερ μάρκετ. Σκέφτηκα αμέσως ότι θα μπορούσαν να μετατραπούν σε υπέροχα μίνι μιλφέιγ που επίσης δεν πολύ συναντώ στην αγορά ή το διαδίκτυο οπότε άρπαξα δύο πακέτα να υπάρχουν στο σπίτι για ώρα ανάγκης και για κάποιο ενδεχόμενο κέρασμα!

Η κατάλληλη στιγμή για δημιουργία έφτασε και το αποτέλεσμα είναι αυτά τα λαχταριστά και αφράτα μίνι μιλφέιγ που βλέπετε 🙂 Η κρέμα έγινε εξ ολοκλήρου από μένα και προσαρμόστηκε στα γούστα των ανθρώπων που επρόκειτο να τα δωρίσω! Επειδή όμως μπορεί να μην έχετε όλοι την ίδια τύχη με μένα να βρείτε σφολιατίνια σε σχήμα «πτι-μπερ», στο τέλος του κειμένου θα δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να αποκτήσετε σε λίγο παραπάνω χρόνο αφράτα σφολιατίνια στο σπίτι!!!

Τα υλικά που χρησιμοποίησα για 18 μίνι κομμάτια είναι:

  • 2 πακέτα σφολιατίνια σε σχήμα παραλληλόγραμμο και μέγεθος όσο ένα πτι-μπερ*

  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο

  • 5 κουτ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ

  • 50 gr. βούτυρο αγελαδινό

  • 2 κάψουλες άρωμα βανίλια

  • 1 κούπα του τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική

  • ξύσμα από 2 ακέρωτα πορτοκάλια στην ψιλή πλευρά του τρίφτη

  • 330 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

  • 1 κουτ.σ. άχνη ζάχαρη+ επιπλέον για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

  • Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε το γάλα μαζί με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το κορν φλάουρ. Ανάβουμε το μάτι σε δυνατή θερμοκρασία χωρίς να πάψουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα έως ότου αρχίσει και φουσκώνει. Σ’αυτό το σημείο κατεβάζουμε στη μεσαία σκάλα τη θερμοκρασία εξακολουθώντας να ταράζουμε και μέχρι το μείγμα να πήξει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύοντας να λιώσει μέσα στο μείγμα και να γίνει ενιαία και βελουδένια η κρέμα. Τέλος ρίχνουμε  και το ξύσμα πορτοκαλιού. Κολλάμε στην επιφάνεια της κρέμας ένα κομμάτι μεμβράνης και αφήνουμε να κρυώσει.

  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί μαζί με 1 κουτ.σ. άχνη ζάχαρης.

  • Αφού η κρέμα κρυώσει την ανακατεύουμε λίγο με το σύρμα να μαλακώσει και ενσωματώνουμε απαλά τη σαντιγί διπλώνοντας τη μέσα στην κρέμα για να  αφρατέψει. Καλύπτουμε το μπολ με αλουμινόχαρτο και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστούμε.

  • Παίρνουμε ένα ένα τα σφολιατίνια και τα χωρίζουμε σε 2 επιμέρους λεπτά κομμάτια. Κρατάμε 3 σφολιατίνια για το τέλος.

  • Μετράμε το συνολικό αριθμό των σφολιατών και τον διαιρούμε σε 3 επιμέρους ομάδες.

  • Μεταφέρουμε την κρέμα σε κορνέ με φαρδιά μύτη. Παίρνουμε το  από 1/3 από σφολιατίνια και απλώνουμε με το κορνέ μια στρώση κρέμας όχι όμως ξέχειλα. Μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.

  • Καλύπτουμε με άλλο 1/3 από σφολιατίνια και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με την κρέμα. Τέλος σκεπάζουμε με τα εναπομείναντα σφολιατίνια και ολοκληρώνουμε με μια λεπτότερη στρώση από κρέμα αλείφοντας προσεκτικά την επιφάνεια των μιλφέιγ. Έτσι θα έχουμε 3 επίπεδα από σφολιατίνια και 3 επίπεδα κρέμας.

  • Θρυμματίζουμε τα σφολιατίνια που κρατήσαμε στην αρχή και πασπαλίζουμε πάνω από τα μιλφέιγ.

  • Βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες να σφίξουν.

  • Μετά από αυτό το διάστημα κοσκινίζουμε  άχνη ζάχαρη και βάζουμε ξανά στο ψυγείο μέχρι τη στιγμή που θα τα σερβίρουμε.

* Για να φτιάξουμε δικά μας σφολιατίνια σε μέγεθος πτι-μπερ παίρνουμε 2 φύλλα σφολιάτας και τα κόβουμε πρώτα σε 4 οριζόντιες λωρίδες κι έπειτα σε 6 κάθετες έτσι ώστε να προκύψουν τα σφολιατίνια στο επιθυμητό σχήμα και μέγεθος. Μεταφέρουμε στη λαμαρίνα του φούρνου στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί.  Τρυπάμε επιφανειακά με πιρούνι, αλείφουμε  με λίγο αυγό, πασπαλίζουμε
με ζάχαρη κρυσταλλική και  ψήνουμε στο φούρνο στους 180′ βαθμούς μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς. Προσοχή: δεν προσπαθούμε να τα διαχωρίσουμε με μαχαίρι παρά τα χρησιμοποιούμε όπως είναι το ένα πάνω από το άλλο ακολουθώντας την ίδια διαδικασία γεμίζοντας με την κρέμα όπως αναλύω πιο πάνω.

Σημ.Το ξύσμα πορτοκαλιού μπορεί να παραληφθεί ή να αντικατασταθεί με ξύσμα λεμονιού που ταιριάζει εξίσου. Επιπλέον εάν πρόκειται να τα σερβίρουμε άμεσα τότε πασπαλίζουμε με επιπλέον άχνη ζάχαρη εάν κριθεί απαραίτητο. 

Καλή σας απόλαυση

Σας φιλώ :*

Μαριφάνη

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *