Bolero-Biodiet

Νόστιμα και τραγανά κουλουράκια μούστου… ιδανικά για όλες τις ώρες της ημέρας!

Μερίδες: 30

 Χρόνος εκτέλεσης : 90 λεπτά

 

 Συστατικά:

8-10 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ. γλυκού αλάτι
1 κ. γλυκού κανέλα τριμμένη
1/2 κ. γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
2 ½ φλιτζάνια μούστο γλυκό, ή πετιμέζι διαλυμένο με νερό
1 ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι μπράντι
1 ½ κ. γλυκού σόδα

Οδηγίες:

  1. Σε μεγάλη μπολ ανακατέψτε 8 φλιτζάνια αλεύρι με το αλάτι και τα μυρωδικά. Σε ένα μικρότερο διαλύστε τη σόδα στο μπράντι και αδειάστε το μείγμα στο αλεύρι. Ανακατέψτε και ζυμώστε καλά, μέχρι να γίνει μια μαλακιά ζύμη. Αν είναι πολύ υγρή, προσθέστε λίγο αλεύρι.
  2. Πάρτε κομμάτια ζύμης και πλάστε σε κορδόνι περίπου στο πάχος του μικρού δακτύλου. Κόψτε σε κομμάτια 12-15 εκ. Ενώστε τις δυο άκρες να κάνετε κουλούρια, ή δέστε κόμπο το κορδόνι, για πιο συμπαγή μουστοκούλουρα.
  3. Τοποθετήστε τα σε λαμαρίνες και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους180°C για 20΄-25΄  σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να σκληρύνουν.

Αφήστε να κρυώσουν εντελώς σε σχάρες, και διατηρήστε σε κουτιά ή γυάλες που κλείνουν αεροστεγώς.

Tips

Μπορείτε την ίδια ζύμη να την χρησιμοποιήσετε σαν βάση μπισκότου για να φτιάξετε τούρτες, ή να τα τρίψετε μαζί με λίγο λιωμένο βούτυρο για βάση cheesecake.

http://www.gourmed.gr/syntages/oles/moystokoyloyra

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.