Νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας με μαύρη ζάχαρη, από την αγαπημένη μας Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ (περίπου 45 κουλουράκια)

180 ml σπορέλαιο (ηλιέλαιο , καλαμποκέλαιο)

220 γρ  φρέσκο χυμό πορτοκαλιού

180 γρ μαύρη ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού  γεμάτο μαγειρική σόδα

2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα

1 κουταλάκι του γλυκού  γαρίφαλο

800 γρ  Φάριν άπ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε στο μίξερ το σπορέλαιο με την ζάχαρη.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Διαλύστε την σόδα μέσα στον χυμό πορτοκαλιού και ρίξτε το μείγμα στο μίξερ.

Ρίξτε  μέσα όλα τα μπαχαρικά.

Αλλάξτε εξάρτημα(γάντζο) και προσθέστε σταδιακά το αλεύρι…..

Πλάστε μπαστουνάκια ( μπορείτε να τα κλείσετε και να τα κάνετε στεφανάκια)

και βουτήξτε τα σε καστανή ζάχαρη ..

Ψήστε  στους 150 για 15 λεπτά σε ταψιά στρωμένα με χαρτί ψησίματος.

Γίνονται πολύ τραγανά και νόστιμα.

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ …
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

 

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
https://koykoycook.gr/?p=26411
 
 
 
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *