Νηστίσιμα μεθυσμένα σκαλτσούνια με σαμιώτικο ούζο, από την αγαπημένη μας Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ  (15 κομμάτια)

200 γρ ηλιέλαιο

150 γρ φρέσκο χυμό  πορτοκάλι

150 γρ Σαμιώτικο Ούζο Γιοκαρίνη

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

600 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (και μια κουταλιά της σούπας γεμάτη)

200 γρ λουκουμάκια τριαντάφυλλο κομμένα σε κομματάκια

 

 

Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπώλ το ηλιέλαιο,τον χυμό,το ούζο και την ζάχαρη και αναδεύουμε

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

με το χέρι μας να λιώσει η ζάχαρη και να ενωθούν τα υλικά .

Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή μαλακή ζύμη.

Κάνουμε την ζύμη μας μπαλάκια.

Ανοίγουμε με το χέρι τα μπαλάκια σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια.

Τα γεμίζουμε με τα  λουκουμάκια και διπλώνουμε το σκαλτσούνι σαν τυροπιτάκι..

Πιέζουμε με τα δάκτυλα μας να κλείσει .

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 20-25 λεπτά περίπου 

σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος .

Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη μόλις βγούν από τον φούρνο.

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ …
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

 

(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
 
 
 
 
https://koykoycook.gr/?p=26272
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *