Creta Carob
BOLERO-BIODIET

Υλικά Για 6-8 άτομα

 

1 ποτήρι χλιαρό νερό

2 κουταλιές του γλυκού μαγιά ξερή

1 ποτήρι ελαιόλαδο

3 1/2 ποτήρια αλεύρι

1 κουταλιά της σούπας κακάο

1/2 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια τριμμένα

1/2 κουταλιά του γλυκού κανέλα

1/3 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο

 

Εκτέλεση

 

Στο χλιαρό νερό διαλύω τη μαγιά και προθέτω το λάδι. Σε δύο μπολ ξεχωρίζετε το υγρό σε ίσα μέρη. Μοιράζετε στα δύο το αλεύρι, την κανέλα, το γαρύφαλλο και τα προσθέτετε μέσα στο μπολ με το νερό. Στο ένα μπολ ζυμώνετε μέχρι να γίνει ομοιόμορφη και λευκή ή ζύμη. Στο άλλο ρίχνετε το κακάο, τα καρύδια, ζυμώνετε και έχετε μία καφέ ζύμη. Αφήνετε τις ζύμες σε ζεστό μέρος για μία ώρα να ξεκουραστούν ή 10 λεπτά στο φούρνο στους 180 βαθμούς. Ανοίγετε με την λευκή ζύμη δύο μακρόστενα φύλλα όπου εκεί θα βάλετε την καφέ ζύμη σαν μακρύ, χοντρό κορδόνι. Τυλίγετε κι έχετε δύο ρολάκια. Τα κόβετε με μαχαίρι σε πάχος ενός δαχτύλου, τα αραδιάζετε στο ταψί, τα αφήνετε μισή ώρα ακόμα να φουσκώσουν και τα ψήνετε στους 200 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τα αφήνετε να κρυώσουν και περιχύνετε με ζεστό σιρόπι. Τα γυρνάτε λίγο μέσα στο σιρόπι και όταν μαλακώσουν τα βγάζετε από το ταψί και σερβίρετε!

 

Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

 

http://www.sidagi.gr/section/nistisima/content/nistisima-roxakia

 

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *