DDD(winter2017)
Bolero-Biodiet

ΥΛΙΚΑ

  • 1130 ml νερό
  • 450 γρ. ζάχαρη
  • 8 κ.σ. μέλι
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • 2 καρφάκια γαρύφαλλου
  • 1 λεμόνι , τη φλούδα του
  • 225 ml. ελαιόλαδο
  • 450 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 7 κ.σ. καρυδόψιχα χονδροκομμένη
  • 4 κ.σ. σταφίδες ξανθές ψιλοκομμένη
  • 2 κ.γ. κανέλα σκόνη
  • Χρόνος Προετοιμασίας
  • 35 λεπτά
  • Βαθμός Δυσκολίας
  • Μέτρια

Συνταγή από το Καταλαγάρι της Κρήτης.

Για το σιρόπι
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι, την κανέλα, το γαρύφαλλο και τη φλούδα από το λεμόνι. Όταν πάρουν 1-2 βράσεις, αφαιρούμε τα μυρωδικά. Αφηνουμε το σιρόπι μας στην άκρη.

Για το σιμιγδάλι
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε πολύ καλά το λάδι και προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα έως ότου το σιμιγδάλι πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα καρύδια, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και ανακατεύουμε για 2 λεπτά ακόμη.

Προσθέτουμε και τις σταφίδες, ανακατεύουμε και αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά. Προσθέτουμε και το σιρόπι και ξαναβάζουμε την κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά. Προσέχουμε πολύ μην καεί το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και δημιουργηθεί μια πηχτή μάζα.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και την σκεπάζουμε με μία βρεγμένη πετσέτα για 5 λεπτά. Βάζουμε τον χαλβά σε μια φόρμα και πασπαλίζουμε με κανέλα. Αναποδογυρίζουμε την φόρμα σε μια πιατέλα.

Διατηρείται στο ψυγείο.

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.