Παραδοσιακό γλυκό στο τραπέζι της Αλλατίνη: εκμέκ με τσουρέκι!

Υλικά
6 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό Αλλατίνη
6 με 7 φέτες τσουρέκι
Λίγη κανέλα σε σκόνη


Για την κρέμα μαστίχας


6 φλιτζάνια γάλα
3 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλιά κορν φλάουερ
1 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα κοπανισμένη με λίγη ζάχαρη
ξύσμα φρέσκιας βανίλιας


Για το σιρόπι


2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 ½ φλιτζάνια νερό
1 ξυλάκι κανέλα


Για το γαρνίρισμα


Σαντιγί
Αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο
400 μλ. γάλα


Εκτέλεση


Απλώστε το τσουρέκι στο ταψί και το βάλτε το στο φούρνο μέχρι να ροδίσει.
Ετοιμάστε την κρέμα μαστίχας. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα, μόλις είναι χλιαρό ρίχνετε το σιμιγδάλι, το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε καλά για να μη σβολιάσει.
Όταν το μείγμα αρχίσει να πήζει αφαιρέστε το από την κατσαρόλα και από τη φωτιά και προσθέστε τα αυγά, τη μαστίχα και τη βανίλια.
Σκεπάστε το μπολ που έχετε μεταφέρει το μείγμα και αφήστε το να κρυώσει. 


Για το σιρόπι:
Σε μια κατσαρόλα σιγοβράζετε όλα τα υλικά μέχρι να δέσουν μεταξύ τους.
Μόλις είναι έτοιμο το σιρόπι ραντίστε τις φέτες του τσουρεκιού και πασπαλίστε τες με την κανέλα. Απλώστε από πάνω την κρέμα μαστίχας και βάλτε το γλυκό στο ψυγείο για να παγώσει.
Μόλις το γλυκό είναι έτοιμο, απλώστε την σαντιγί και πασπαλίστε το με το αμύγδαλο και την κανέλα.

Καλή σας απόλαυση!

 

https://www.facebook.com/allatini.elbisco.gr/photos/a.376249332387501.95756.375739929105108/1009445932401168/?type=1&theater

Φωτογραφία του χρήστη Αλλατίνη - Χειρονομία αγάπης.

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *