Παραδοσιακοί ιταλικοί λουκουμάδες με τυρί ρικότα από την “Αλλατίνη-Χειρονομία Αγάπης”!

Η  Αλλατίνη φέρνει στο τραπέζι σας τους παραδοσιακούς ιταλικούς λουκουμάδες με τυρί ρικότα!


Υλικά
2 φλιτζάνια αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις 
3/4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ Αλλατίνη 
4 μεγάλα αυγά 
84 γρ. ζάχαρη άχνη
Μια πρέζα αλάτι
Σπόρους από μια βανίλια
456 γρ. τυρί ρικότα
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι


Εκτέλεση 


Σε ένα μπολ, ανακατέψτε καλά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Στο μίξερ, χτυπήστε μαζί τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλάτι και τους σπόρους βανίλιας. Στη συνέχεια, προσθέστε το τυρί ρικότα και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατέψτε ελαφρά μέχρι να συνδυαστούν όλα σας τα υλικά. Σιγά- σιγά προσθέστε το μείγμα αλευριού και ανακατέψτε καλά μέχρι να αναμειχθεί πλήρως το αλεύρι με τα υπόλοιπα συστατικά.
Καλύψτε το μπολ με μια πλαστική μεμβράνη, βάλτε το μπολ στο ψυγείο και αφήστε το για όλο το βράδυ.
Μόλις είναι έτοιμη η ζύμη για τους λουκουμάδες, κόψτε την σε μικρά κομμάτια και πλάστε τα σε μικρές μπάλες. Μόλις το λάδι έχει κάψει, ρίξτε τους λουκουμάδες. Για να τηγανιστούν θα χρειαστούν περίπου 5 λεπτά. Προσέξτε να πάρουν χρώμα από όλες τις μεριές. Μόλις είναι έτοιμοι στραγγίξετε τους καλά. Τους σερβίρετε, με μέλι και ζάχαρη άχνη.

 

Καλή σας απόλαυση!

 

 

https://www.facebook.com/allatini.elbisco.gr/photos/a.376249332387501.95756.375739929105108/988012291211199/?type=1&theater



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *