Creta Carob
ΜΕΡΙΔΕΣ 6-8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20Λ
ΑΝΑΜΟΝΗ 50Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 40Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ 3/5
ΥΛΙΚΑ

 

420 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ.

210 γρ. Βούτυρο, παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια

600 γρ. Μαρμελάδα ροδάκινο

30 ml. Γάλα, πλήρες

40γρ. Ζάχαρη άχνη

Ξύσμα από ένα λεμόνι

1 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ

1 Πρέζα αλάτι

1  Αυγό

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

ανα μερίδα
ΒΑΖΑΘερμίδες61331%
ΒΑΖΑΛίπος22.5g32%
ΒΑΖΑKορεσμένα14g70%
ΒΑΖΑΠρωτείνες6.7g13%
ΒΑΖΑYδατάνθ.96,7g37%
ΒΑΖΑΣάκχαρα40g44%
ΒΑΖΑΑλάτι0,205g0.00%
ΒΑΖΑΙνες2.3g10%

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Αδειάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το βούτυρο  σε ένα μεγάλο μπολ.

2Φοράμε γάντια μιας χρήσης και ξεκινάμε και τρίβουμε το βούτυρο με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να διαλυθεί τελείως.

3. Έπειτα προσθέτουμε το αυγό, το γάλα, το μπείκιν, το αλάτι, το ξύσμα λεμονιού και πλάθουμε μέχρι να γίνει ένα μαλακό ζυμάρι.

4Απλώνουμε διαφανή μεμβράνη στην επιφάνεια εργασίας και αδειάζουμε τη ζύμη από πάνω. Δίνουμε στη ζύμη σχήμα δίσκου, τη σκεπάζουμε με τη μεμβράνη και τη μεταφέρουμε στο ψυγείο για 30 με 40 λεπτά.

5Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 25 εκ. ή μια ταρτιέρα 25 εκ. και την αφήνουμε στην άκρη.

6Παίρνουμε δύο φύλλα λαδόκολλα και τα πασπαλίζουμε με αλεύρι. Τοποθετούμε το ζυμάρι πάνω σε ένα φύλλο λαδόκολλα και το σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο.

7Με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε το ζυμάρι σε λεπτό φύλλο και το μεταφέρουμε στη βουτυρωμένη φόρμα.

8Πιέζουμε το ζυμάρι σε όλη την επιφάνεια του σκεύους ώστε να κολλήσει καλά, τόσο στον πάτο όσο και στα τοιχώματα. Κόβουμε το περισσευούμενο ζυμάρι και το κρατάμε στην άκρη (αν έχει μαλακώσει πολύ το ζυμάρι το μεταφέρουμε για 10 λεπτά στο ψυγείο).

9Τρυπάμε με ένα πιρούνι τον πάτο της ζύμης αδειάζουμε τη μαρμελάδα και το αφήνουμε στην άκρη.

10Παίρνουμε την υπόλοιπη ζύμη την ανοίγουμε σε μία αλευρωμένη επιφάνεια με τη βοήθεια ενός πλάστη και κόβουμε σε κάθετες λωρίδες πλάτους 2 εκ..

11Αλείφουμε με χτυπημένο κρόκο τις λωρίδες και τις τοποθετούμε σταυρωτά διαγώνια πάνω από τη μαρμελάδα. Προσέχουμε οι άκρες της κάθε λωρίδας να ακουμπάνε στα τοιχώματα της ζύμης.

12Αλείφουμε πάλι με λίγο αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 30 με 40 λεπτά.

13Μόλις ετοιμαστεί το γλυκό το αφήνουμε να κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε

#tsoulotip: βούτυρο πρέπει να είναι παγωμένο αλλιώς δε θα γίνει τραγανή η ζύμη.

https://www.giorgostsoulis.com/glika/item/540-pasta-flora-me-marmelada-rodakino

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *