Παστέλι, από τον Στέλιο Παρλιάρο!

Υλικά

  • 400 γρ. θυμαρίσιο μέλι
  • 400 γρ. σουσάμι
  • ξύσμα από 1/2 λεμόνι

 

Βάρος: 800 γρ., Προετοιμασία: 30΄, Αναμονή: 4-5 ώρες

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μέλι και την τοποθετούμε στη φωτιά. Αφήνουμε να βράσει μέχρι η θερμοκρασία του να φτάσει στους 125◦C-130◦C. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το σουσάμι και το ξύσμα. Ανακατεύουμε και απλώνουμε το μείγμα σε χονδρό νάιλον ή κατά προτίμηση σε μία επιφάνεια σιλικόνης. Το καλύπτουμε με άλλο ένα νάιλον ή επιφάνεια σιλικόνης και πιέζουμε με έναν πλάστη έτσι ώστε το παστέλι να αποκτήσει πάχος 1 εκ. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε κομμάτια στο σχήμα που θέλουμε. Τα διατηρούμε μέσα σε κουτί, μακριά από υγρασία ή τα τυλίγουμε με σελοφάν.

Tip
Αν θέλουμε προσθέτουμε στο μείγμα και μερικά αμύγδαλα. Καλύτερα να είναι καβουρδισμένα.

 

 

http://www.steliosparliaros.gr/ygieina/me-meli/pasteli/



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *