Πασχαλινά κουλουράκια – Easter Cookies by Gabriel Nikolaidis and the Cool Artisan!

Αυτή η συνταγή δεν είναι δική μου, είναι της μητέρας μου. Φτιάχνει αυτά τα κουλουράκια κάθε Πάσχα από τότε που ήμουν παιδί. Για να είμαι ειλικρινής δεν έχω δοκιμάσει ποτέ να τα φτιάξω… υποθέτω από σεβασμό! Τα έφτιαξε, μου τα έστειλε, τα φωτογράφισα και τα μοιράζομαι μαζί σας.

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Για 80 κομμάτια
  • 500 γρ. βούτυρο γάλακτος
  • 500 γρ. ζάχαρη κρυσταλική
  • ξύσμα από 3 ακέρωτα πορτοκάλια
  • 2 βανίλιες
  • 1/4 κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 4 αuγά
  • 120 γρ. χυμό φρέσκο πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. κοφτό σόδα μαγειρική
  • 1.350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ (1/2 φάκελο)
Διάλυμα αυγού
  • 2 κρόκους αυγού
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 4 κ.σ. νερό

ΟΔΗΓΙΕΣ

  • Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Κοσκινίζουμε αλεύρι και baking powder.
  • Με μίξερ, χτυπάμε βούτυρο και ζάχαρη για 6΄-7΄, να αφρατέψει καλά και να γίνει σαν κρέμα.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα, τη βανίλια, τη μαστίχα και το αλάτι.
  • Ένα ένα ρίχνουμε τα αβγά χτυπώντας πολύ καλά το μείγμα να τα πίνει.
  • Διαλύουμε την σόδα στο χυμό και τα προσθέτουμε.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι με το baking.
  • Από την ώρα που βάζουμε το αλεύρι δεν ζυμώνουμε πολύ γιατί θα σκληρύνουν τα κουλουράκια.
  • Την ώρα που προσθέτουμε το αλεύρι κρατάμε λίγο. Ίσως να μην το χρειαστεί όλο.
  • Η ζύμη πρέπει να είναι αφράτη και εύπλαστη.
  • Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 20΄ να σταθεί.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C στον αέρα.
  • Πλάθουμε σε πλεξούδες.
  • Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνες.
  • Χτυπάμε όλα τα υλικά από το διάλυμα με ένα πιρούνι σε ένα μπολ
  • Αλείφουμε με διάλυμα αβγού.
  • Ψήνουμε για 25′ περίπου να ροδίσουν.
  • Αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν.

http://coolartisan.net/gr/?recipe-post=easter-cookies

 

 

EASTER COOKIES

This recipe is not mine. Is my mothers recipe. A recipe that she has been doing for all my life since I was a little kid. So this is the flavor of Easter that I grew up to! To be honest I haven’t tried it yet myself… out of respect I guess! She made it, send it over to me and I took the pictures to share it with you.

 

INGREDIENTS

For 80 cookies
  • 500 g. buttermilk
  • 500 g. granulated sugar
  • zest from 3 oranges
  • 2 vanillas
  • 1/4 teaspoon mastic (beaten)
  • 1 pinch salt
  • 4 eggs
  • 120 g. fresh orange juice
  • 1 teaspoon baking soda
  • 1.350 g. flour for all uses
  • 10 g. baking powder
For egg solution
  • 2 egg yolks
  • 2 tablespoons sugar
  • 4 tablespoons water

INSTRUCTIONS

  • All ingredients must be at room temperature.
  • Sift flour and baking powder.
  • With a mixer beat buttermilk and sugar for 6-7 minutes until batter is smooth and creamy.
  • Add orange zest, vanillas, mastic and salt.
  • One by one beat eggs and mix well.
  • Dissolve baking soda in juice and add them in the bater.
  • Add flour and baking powder.
  • From the moment we add flour in the batter we don’t need a lot becase our cookies will be hard.
  • Dough should be pliable and fluffy.
  • Cover the dough for 20 minutes.
  • Preheat over to 160°C.
  • Shape into braids.
  • Put them on baking sheet.
  • In a bowl beat together all the ingredients of the solution.
  • Spread cookies with the egg solution.
  • Bake for 25 minutes.
  • Take cookies out of the oven and let the cool.

 

 

http://coolartisan.net/?recipe-post=easter-cookies

 

DSC_1058

 

DSC_1064



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *