Πασχαλινά Κουλούρια από την Αρετή Μουλακάκη και το mastercook !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ο καιρός παιδεύεται να αποφασίσει αν θα γίνει πιο ζεστός, η ευωδιά της Άνοιξης διάχυτη και από την κουζίνα μας η μυρωδιά των κουλουριών που ψήνονται μας τραβά…Ο καιρός παιδεύεται να αποφασίσει αν θα γίνει πιο ζεστός, η ευωδιά της Άνοιξης διάχυτη και από την κουζίνα μας η μυρωδιά των κουλουριών που ψήνονται μας τραβά… Πασχαλινά κουλούρια, αφράτα και γλυκά, απαραίτητα για το τραπέζι μας δίπλα στα κόκκινα αβγά. Δοκιμάστε μια εύκολη και επιτυχημένη συνταγή… Καλό Πάσχα!

Κύριο Συστατικό : Αλεύρι, Βούτυρο,
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Αναμονής: 5 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 20-25 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος :  φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολο
Μερίδες : 70-80 κουλούρια

bara ylika

500 γρ. Καλής ποιότητας Βούτυρο

1 ½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

250 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο ακόμα για το πλάσιμο

8 αβγά

45 γρ. αμμωνία

1 τεμάχιο Μαστίχα Χίου κοπανισμένα με 1 κ.γ. Ζάχαρη

500 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

200 γρ. γάλα εβαπορέ

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

1 αμπούλα βανίλιας

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Για το άλειμμα

1 κρόκο αβγού χτυπημένο με ελάχιστο νερό (νερό, κάτι λιγότερο από  ½ κ.γ.)

bara diadikasia

* Τα αβγά και το βούτυρο πρέπει να βρίσκονται σε θερμοκρασία σώματος, εκτός ψυγείου για τουλάχιστον 30 λεπτά.

Ξεκινάμε χτυπώντας το βούτυρο στο μίξερ και προσθέτοντας σταδιακά τη ζάχαρη ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα και ενδιάμεσα αφήνουμε και 1 λεπτό ώστε να απορροφά το μείγμα το κάθε αβγό.

Παράλληλα ζεσταίνουμε το γάλα και το ρίχνουμε σε ένα μπολ ώστε να είναι χλιαρό προς ζεστό. Προσθέτουμε την αμμωνία η οποία και θα φουσκώσει. Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ και προσθέτουμε τις βανίλιες καθώς και το ξύσμα πορτοκαλιού. Σταδιακά και ενώ συνεχίζει η ζύμη να δουλεύεται στο μίξερ προσθέτουμε το αλεύρι αφού το κοσκινίσουμε. Το τελικό αποτέλεσμα της ζύμης είναι μαλακό και εύπλαστο.

Αφήνουμε για 5 λεπτά να ξεκουραστεί και έπειτα πλάθουμε σε σχήματα της αρεσκείας μας. Στρογγυλά, μικρές πλεξούδες, μακρόστενα.

Τοποθετούμε σε λαμαρίνα και αλείφουμε με τον νερωμένο αβγό. Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20-25 λεπτά περίπου ανάλογα το φούρνο.


aretimoulakakimasterchef1
Αρετή Μουλακάκη – [email protected]
Καλό Πάσχα!

 

http://mastercook.gr/sintages/sintages-glika/1519-pasxalina-koulouria.html

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *