Πασχαλινό κουλούρι, από τον Στέλιο Παρλιάρο!

Σε όλη την Ελλάδα το Πάσχα φτιάχνουν κουλούρια. Τα συγκεκριμένα γίνονται πολύ αφράτα με το νέο αλεύρι «Κέικ Φλάουρ» της ΑΛΛΑΤΙΝΗ.

Υλικά

  • 400 γρ. αλεύρι «Κέικ Φλάουρ» ΑΛΛΑΤΙΝΗ
  • 100 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 200 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 κ.γ. μαστίχα, κοπανισμένη στο γουδί σε σκόνη
  • 30 γρ. γάλα φρέσκο
  • 1 αυγό ανακατεμένο με λίγο γάλα για το άλειμμα

 

 

Βάρος: 700 γρ., Προετοιμασία: 20΄, Αναμονή: 30΄, Ψήσιμο: 20΄

 

 

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά (εκτός από το αυγό για την επάλειψη) και τα ανακατεύουμε με το φτερό σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη. Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για μισή ώρα. Κατόπιν πλάθουμε κουλούρια ως εξής: παίρνουμε μικρές δόσεις από τη ζύμη και πλάθουμε λεπτά μακρόστενα μπαστούνια, τα διπλώνουμε στη μέση και τα περιστρέφουμε. Τα αλείφουμε με το μείγμα αυγού-γάλακτος και τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου πάνω σε λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

 

http://www.steliosparliaros.gr/diafora_extra/allatini/pasxalino-koulouri/

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



2 απαντήσεις στο “Πασχαλινό κουλούρι, από τον Στέλιο Παρλιάρο!”

  1. Ο/Η Tina λέει:

    Πολύ εύκολα φαίνονται

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *