Πασχαλινό τσουρέκι από το Sidagi.gr !


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά

Για 4-6 άτομα

1 φακελάκι μαστίχα
1 φακελάκι μαχλέπι
3 φακελάκια μαγιά ξερή
1 μικρό γάλα εβαπορέ 170 ml
¼ φλιτζανιού νερό
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 κιλό αλεύρι σκληρό
6 αυγά
300 γραμμάρια ζάχαρη
250 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

 

 

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαροκάκι ζεσταίνουμε το γάλα με το νερό.
Στη συνέχεια σε ένα λεκανάκι ανακατεύουμε το χλιαρό γάλα με την μαγιά και λίγο αλεύρι, φτιάχνοντας ένα χυλό.

Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και με 2 πετσέτες και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 2 ώρες περίπου να φουσκώσει.
Χτυπάμε στο γουδί ή στο μούλτι τη μαστίχα να γίνει σκόνη.

Από τα αυγά κρατάμε μισό κρόκο περίπου για να αλείψουμε τα τσουρέκια.
Χτυπάμε το βούτυρο να ασπρίσει, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ένα-ένα τα αυγά, χτυπώντας με το μίξερ.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Προσθέτουμε τη μαγιά και μετά σιγά- σιγά το αλεύρι, ζυμώνοντας με το χέρι.
Πρέπει να γίνει μια ζύμη ελαστική και όχι πολύ σφιχτή.

Σκεπάζουμε και πάλι και αφήνουμε 2-3 ώρες να διπλασιαστεί σε όγκο.
Παίρνουμε κομμάτια από τη ζύμη και πλάθουμε κορδόνια. Ενώνουμε 3 κορδόνια, τα βρέχουμε στην άκρη με λίγο νερό να κολλήσουν και πλέκουμε μια πλεξούδα.

Τοποθετούμε σε ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και αλείφουμε με το αυγό διαλυμένο σε λίγο νερό. Στολίζουμε, αν θέλουμε, με φετούλες αμύγδαλα ή με σουσάμι. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου.

 

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

 

http://www.sidagi.gr/section/gluka/content/pasxalino-tsoureki

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *