Πουρές Κολοκύθας από τον Άκη και το akispetretzikis.com!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Συστατικά

1 κολοκύθα

 

Clock

3 ώρες
Χρόνος Εκτέλεσης
Shares

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

οικογενειακή
Μερίδα/ες
Difficulty

1
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Για να κόψουμε την κολοκύθα, ξεκινάμε χαράσσοντας βαθιά ένα τετράγωνο, 2 εκ. γύρο απο το κοτσάνι .
  • Πιέζουμε το κοτσάνι να πέσει στο εσωτερικό της κολοκύθας.
  • Με το μαχαίρι κόβουμε σε φέτες απο πάνω προς τα κάτω την κολοκύθα μας.
  • Καθαρίζουμε την κάθε φέτα απο τις ίνες και τα σπόρια σκάβοντας επιφανειακά με ένα κουτάλι.
  • Παίρνουμε 2 ταψιά μεγάλα και τοποθετούμε τις φέτες όρθιες (η φλούδα να ακουμπάει κάτω).
  • Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο το κάθε ταψί και ψήνουμε στυς 180 βαθμούς για 2- 2 ½ ώρες.
  • Αφαιρούμε απο το φούρνο και με ένα κουτάλι παίρνουμε την σάρκα και την βάζουμε σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίξουν όλα τα υγρά.
  • Χωρίζουμε τον πουρέ σε μερίδες και διατηρούμε καλά συσκευασμένες στην κατάψυξη για μήνες.

 

Tip
Καλό θα ήταν να βάλουμε τον πουρέ σε ένα τουλπάνι και να το αφήσουμε να στραγγίξει τα υγρά του μέσα σε ένα μπολ, στο ψυγείο για 1 ολόκληρη ημέρα.
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *