Bolero-Biodiet

 

Πεντανόστιμο ραβανί σιροπιαστό με σοκολάτα και ινδοκάρυδο. Μια παραλλαγή ενός αγαπημένου σιροπιαστού γλυκού, του κλασικού ραβανί που θα απογειώσει τη γεύση σας και θα ενθουσιάσει όποιον το δοκιμάσει. Μια συνταγή (αρχική ιδέα προσαρμοσμένο από εδώ) για ένα ένα γλυκό που σίγουρα θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις των σιροπιαστών γλυκών.

Χρόνος: 30 λ + 1 ώρα αναμονή + 45 λ ψήσιμο

συνταγή icon Δυσκολία: Εύκολη

 

Υλικά συνταγής

  • 250 γρ. σιμιγδάλι χονδρό
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 πορτοκαλιού το χυμό και το ξύσμα
  • 250 γρ. βούτυρο (αγελαδινό ή μαργαρίνη), λιωμένο + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • 4 αυγά
  • 3/4 φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο τριμμένο
  • 120 γρ. κουβερτούρα 52% κακάο, λιωμένη σε μπεν μαρί
  • Για το σιρόπι:
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 450 ml νερό
  • 2 κοφτές κ.σ. χυμός λεμονιού

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μπολ βάζετε το σιμιγδάλι, τη μισή ζάχαρη και το γιαούρτι, τα ανακατεύετε καλά να αναμειχθούν, σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το αφήνετε στην άκρη για 1 ώρα για να φουσκώσει και μαλακώσει το σιμιγδάλι.
  2. Στη συνέχεια, σε ένα μπολάκι βάζετε τη σόδα με το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύετε καλά μέχρι να διαλυθεί η σόδα. Αδειάζετε το υγρό μείγμα μέσα στο μπολ με το μείγμα σιμιγδαλιού, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύετε πολύ καλά με το σύρμα, ή τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός, σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
  3. Σε άλλο μπολ χτυπάτε πολύ καλά με καθαρό μίξερ χειρός τα αυγά με την υπόλοιπη μισή ζάχαρη. Μόλις ασπρίσει και αφρατέψει καλά το μείγμα το προσθέτετε στο μείγμα σιμιγδαλιού και συνεχίζετε το χτύπημα για 1/2 να ενσωματωθούν. Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ.
  4. Προσθέτετε στο μείγμα τη λιωμένη σοκολάτα και τα 3/4 φλ. ινδοκάρυδο και ανακατεύετε καλά με μια μαρίζ μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο στρογγυλό ταψί με διάμετρο βάσης 28 εκ. ή αντίστοιχο ορθογώνιο, ισιώνετε την επιφάνειά του.
  5. Με ένα κοφτερό μαχαιράκι το χαράζετε σε κομμάτια/ρόμβους, και (αν προτιμήσετε τα αμύγδαλα) τοποθετείτε στο κέντρο κάθε κομματιού ένα αμύγδαλο. Το ψήνετε σε καλά προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 45 λ περίπου ή μέχρι ένα καλαμάκι που θα βυθίσετε στο κέντρο του βγει καθαρό.
  6. Για το σιρόπι: Σε μια μικρή κατσαρολίτσα βάζετε τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό λεμονιού. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε το σιρόπι για 8-10 λ. Το αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
  7. Βγάζετε το ραβανί από το φούρνο, χαράζετε μέχρι κάτω τα κομμάτια/ρόμβους και με μια κουτάλα, το περιχύνετε σταδιακά με το ζεστό σιρόπι. Αφήνετε το ραβανί για 30 λ στην άκρη και στη συνέχεια (αν προτιμήσετε το ινδοκάρυδο) το πασπαλίζετε με το ινδοκάρυδο στην επιφάνειά του. Το κόβετε και σερβίρετε.

 

 

https://www.sintayes.gr/syntages/ravani-siropiasto-sokolata-ke-indokarydo/?utm_source=Sintayes.gr&utm_campaign=608c538d0c-Sintayes_gr_21_27_2015_2&utm_medium=email&utm_term=0_3cb3eb84a8-608c538d0c-242767229&mc_cid=608c538d0c&mc_eid=e7cd833b4e

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *