Οδηγίες
- Βάζουμε την ζάχαρη να βράσει μαζί με το νερό για 5 λεπτά (από την στιγμή που θα αρχίσουν να κοχλάζουν).
- Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες και τον χυμό από το λεμόνι.
- Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε το λάδι, το γιαούρτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν, τις βανίλιες και ανακατεύουμε να γίνουν ζύμη.
- Με απαλές κινήσεις ενσωματώνουμε το σιμιγδάλι.
- Την απλώνουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα 40×27 εκατοστά.
- Ψήνουμε στους 170 βαθμούς και όταν κάνει κρούστα ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα.
- Σιροπιάζουμε όσο το γλυκό είναι καυτό με χλιαρό σιρόπι.
- Όταν κρυώσει σερβίρουμε με παγωτό και αμύγδαλα.
Αφήστε μια απάντηση