Οδηγίες

  1. Βάζουμε την ζάχαρη να βράσει μαζί με το νερό για 5 λεπτά (από την στιγμή που θα αρχίσουν να κοχλάζουν).
  2. Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες και τον χυμό από το λεμόνι.
  3. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
  4. Προσθέτουμε το λάδι, το γιαούρτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  5. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν, τις βανίλιες και ανακατεύουμε να γίνουν ζύμη.
  6. Με απαλές κινήσεις ενσωματώνουμε το σιμιγδάλι.
  7. Την απλώνουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα 40×27 εκατοστά.
  8. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς και όταν κάνει κρούστα ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα.
  9. Σιροπιάζουμε όσο το γλυκό είναι καυτό με χλιαρό σιρόπι.
  10. Όταν κρυώσει σερβίρουμε με παγωτό και αμύγδαλα.