Ρεβανί με ελαφριά γκανάζ σοκολάτας και φρέσκια βανίλια, από τον Βαλάντη Γραβάνη και το ionsweets.gr!
Ποσότητα
10 κομμάτια
Συστατικά
Για την γκανάζ
300 γρ. σοκολάτας κουβερτούρα ΙΟΝ
400 ml κρέμα γάλακτος 35%
90 γρ. βούτυρο Ολλανδίας
Για το ρεβανί
6 αβγά
650 γρ. αλεύρι
300 γρ. ζάχαρη
1 φακελάκι μπέϊκιν πάουντερ
300 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
250 γρ. γιαούρτι αγελαδινό
200 γρ. βούτυρο Ολλανδίας (θερμοκρασία δωματίου)
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Για το σιρόπι
500 γρ. ζάχαρη
750 ml νερό
1 βανίλια φρέσκια
φλούδα από 1 πορτοκάλι
Οδηγίες
1.Ζεσταίνουμε την κρέμα μέχρι πριν να πάρει βράση και την ρίχνουμε στην σπασμένη σοκολάτα ΙΟΝ, προσθέτουμε το βούτυρο σε κομμάτια ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν όλα ομοιογενή, βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
2.Χωρίζουμε τους κρόκους και τα ασπράδια, χτυπάμε με ένα μίξερ τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μια αφράτη μαρέγκα.
3.Σε άλλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να γίνει αφράτο, στην συνέχεια προσθέτουμε μέσα το σιμιγδάλι, το γιαούρτι, τους κρόκους, το μπέϊκιν πάουντερ, το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
4.Προσθέτουμε την μαρέγκα σιγά σιγά στο μείγμα μας, λαδώνουμε ένα ταψί και το ρίχνουμε μέσα, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40-45 λεπτά.
5.Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό την ζάχαρη την φλούδα από το πορτοκάλι, ανοίγουμε την βανίλια, βγάζουμε με ένα μαχαίρι προσεχτικά τούς σπόρους από μέσα και τα ρίχνουμε στο σιρόπι και τα 2, βράζουμε για 5 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
6.Όταν βγάλουμε το ρεβανί από τον φούρνο, προσθέτουμε το σιρόπι, μόλις κρυώσει βάζουμε από πάνω και την γκανάζ προσθέτοντας την σε όλο το ταψί.
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Αφήστε μια απάντηση