VIAP-PASTILIES(SUGAR-FREE)
AUBADE(Paris)
Bolero-Biodiet

Προετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 35-40 λεπτά

Υλικά

  • Ρύζι γλασέ 1 1/2 κούπα τσαγιού
  • Ελαιόλαδο 1/2 κούπα τσαγιού
  • Νερό 3 κούπες τσαγιού
  • Ζάχαρη 1 1/2 κούπα τσαγιού
  • Αμύγδαλα 1 κούπα τσαγιού αλεσμένα και ψημμένα
  • Βανίλια 2 τεμ
  • Φύλλο κρούστας 8 φύλλα
  • Κανέλα 1 κουταλιά της σούπας
  • Πορτοκάλι ξύσμα 1 κουταλάκι γλυκού
  • Αλάτι 1 πρέζα
  • Σουσάμι για πασπάλισμα προαιρετικά
  • Τρούφα σοκολάτας προαιρετικά

Οδηγίες

Βράζουμε σε κατσαρόλα το νερό μαζί με το ελαιόλαδο, το ρύζι και το αλάτι. Μόλις βράσει και χυλώσει ρίχνουμε μία κούπα ζάχαρη,την κανέλα,τις βανίλιες κι ανακατεύουμε. Ψήνουμε στο διάστημα αυτό τα αλεσμένα αμύγδαλα. Μόλις ψηθούν τα βγάζουμε προσθέτουμε λίγη κανέλα,το ξύσμα πορτοκαλιού,την υπόλοιπη ζάχαρη κι ανακατεύουμε να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί. Λαδώνουμε μια φόρμα για κέικ, βάζουμε στον πάτο 2 φύλλα κρούστας σουρωμένα και λαδωμένα (ας προεξέχουν από την φόρμα) κι αδειάζουμε μέσα αρκετό από το μείγμα ρυζιού (εδώ μπορούμε να προσθέσουμε και την τρούφα που επιθυμούμε ανάλογα πόσο σοκολατένιο το θέλουμε). Πασπαλίζουμε με το μείγμα από τα αμύγδαλα. Ξανά βάζουμε ένα φύλλο λαδωμένο , αδειάζουμε μείγμα ρυζιού, πασπαλίζουμε με αμύγδαλα και τρούφα. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Τελειώνουμε σκεπάζοντας με δύο φύλλα κρούστας ενώ γυρίζουμε προς τα μέσα και τα φύλλα που προεξέχουν. Λαδώνουμε με πινέλο, ραντίζουμε με λίγο νερό, χαράζουμε, πασπαλίζουμε με σουσάμι και τρούφα προαιρετικά και ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 35-40 λεπτά (ανάλογα με  τον φούρνο μας) , μέχρι να ροδίσει.Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει, αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα κι είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

https://www.chefoulis.gr/%CF%81%CF%85%CE%B6%CF%8C%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B1-%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CE%B9%CE%AC/

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *