Bolero-Biodiet

Υλικά

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλ. τσ. γάλα εβαπορέ χλιαρό αραιωμένο
1/2 φλ. τσ. του νερού ηλιέλαιο
1 αυγό
1 φακ. ξερή μαγιά
Ξύσμα απο 1 λεμόνι
1/2 φακ. μπαιϊκιν πάουντερ
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
2 κουτ. σούπας κακάο
1 κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη
1/2 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο καρύδι

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1/2 κιλό ζάχαρη
2 φλ.τσ. νερό
1 ξυλάκι κανέλας
Τον χυμό απο 1 λεμόνι και την στυμμένη λεμονόκουπα
1 βανίλια

 

 

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μία λεκάνη εκτός το αλεύρι και το κακάο και τα ανακατεύουμε καλά. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά μέχρι να γίνει μία ωραία ζύμη.
Χωρίζουμε την ζύμη στην μέση και ρίχνουμε το κακάο στην μισή για να πάρει ένα σκούρο καφέ χρώμα. Την άσπρη ζύμη την ανοίγουμε με πλάστη και την κάνουμε ένα φύλλο. Την σκούρα ζύμη την πλάθουμε σε ρολό και την βάζουμε στην άκρη της άσπρης ζύμης. Τότε τυλίγουμε την άσπρη ζύμη με την καφέ και την κόβουμε σε ροδέλες.
Τα ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C και με χλιαρό σιρόπι τα σιροπιάζουμε.

καλη επιτυχια <3

 

https://www.facebook.com/cookingwithL/photos/a.900423566659296.1073741902.664704013564587/1106928819342102/?type=3&theater

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *