Creta Carob

Τι θα λέγατε να πάμε στη κουζίνα μου και να φτιάξουμε τραγανό σιροπιαστό μπακλαβά ρολό, σαραγλί. Αν και φαίνεται δύσκολο,  δεν είναι θα δείτε πόσο εύκολα θα το φτιάξετε, θα γίνει ένα από τα αγαπημένα γλυκά σας.

Έρχονται γιορτές και σίγουρα θα μπει στο τραπέζι σας, πάμε λοιπόν να φτιάξουμε το πιο λαχταριστό σαραγλί.

Σαραγλί

Υλικά

500 γρ φρέσκο φύλλο κρούστας

250 γρ. αγελαδινό βούτυρο

200 γρ καρύδια

100 γρ φιστίκια Αιγίνης

5 γρ κανέλα Κεϋλάνης

Σιρόπι

300 γρ νερό

400 γρ ζάχαρη

50 γρ μέλι

Φλούδα λεμονιού

Οδηγίες

Ψήνουμε 10 λεπτά τους ξηρούς καρπούς και τους  χοντροκόβουμε προσθέτουμε την κανέλα και συνεχίζουμε. Λιώνουμε το βούτυρο, αλείφουμε ένα φύλλο και ρίχνουμε σκόρπια τους ξηρούς καρπούς.

Σαραγλί

Τυλίγουμε σε πολύ λεπτό ξύλο το φύλλο, αλείφουμε άλλο ένα φύλλο με βούτυρο και τυλίγουμε μέσα το ρόλο, το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί σουρωτό.

Σαραγλί

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες, συνεχίζεται το ίδιο μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά, περνάμε με βούτυρο επάνω τα ρολά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς 30-35 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας.

Σαραγλί

Βάζουμε νερό, ζάχαρη και φλούδα λεμονιού, για το σιρόπι, να βράσουν, μόλις πάρει βράση, αφήνω 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Κατεβάζω, προσθέτω το μέλι και ανακατεύω.

Σαραγλί

Μόλις ψηθούν τα ρολά τα κόβουμε και αφήνουμε 10 λεπτά, σιροπιάζουμε κουταλιά – κουταλιά και τελειώνουμε με τριμμένο Φιστίκι Αιγίνης.

Σαραγλί

Μυστικά

Μπορείτε να βάλετε όποιον ξηρό καρπό σας αρέσει.

Τα ψήνετε όπως θέλετε, εμένα μου αρέσουν ξεροψημένα.

Καλή επιτυχία περιμένω τα σχόλια σας !!

 

https://elpidaslittlecorner.gr/saragli/

 

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *