Σαραγλί με φυστίκι Αιγίνης , από την αγαπημένη μας Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

2006201529295-2

500 γρ ζάχαρη

500 ml νερό

1 μεγάλη κουταλιά της σούπας γλυκόζη

1 λεμόνι ολόκληρο και ένα πορτοκάλι ολόκληρο

Βράστε όλα τα υλικά μαζί για 15-20 λεπτά ανακατεύοντας στην αρχή μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει καλά..

Εγώ το φτιάχνω από την προηγούμενη μέρα και το βάζω στο ψυγείο.

sar3

 

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΑΡΑΓΛΑΚΙΑ

1,1/2 συσκευασίες κρούστα κανάκη κίτρινη συσκευασία

500 γρ φιστίκι Αιγίνης ελαφρά καβουρδισμένο στον φούρνο για 10 λεπτά

1 φλιτζάνι άσπρη ζάχαρη

1/3 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1/3 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

500 γρ βούτυρο (Lurpack, Adoro) λιωμένο

Καβουρδίστε το φιστίκι και κρατήστε στην άκρη μισό φλιτζάνι φιστίκι για  την διακόσμηση.

Ψιλοκόψτε το υπόλοιπο στο μούλτι.

Βουτυρώστε ένα μακρόστενο πυρέξ .

Εμείς κάναμε με τα υλικά που σας δίνουμε παραπάνω ένα πυρέξ συν ένα μικρό ταψάκι

που το πήγαμε δώρο.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Βάλτε το ψιλοκομμένο φιστίκι , την ζάχαρη, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο σε ένα μπώλ.

Στρώστε ένα φύλλο κρούστας  στο πάγκο σας και βουτυρώστε το με ένα πινέλο .

Ρίξτε από πάνω βροχηδόν μείγμα από το φιστίκι(όχι πολύ).

Τυλίξτε το φύλλο με την βέργα σας η αν δεν έχετε χρησιμοποιήστε μια βελόνα πλεξίματος.

Σουρώστε και από τις δυο μεριές με τα χέρια σας,βγάλτε το από την βέργα

και βάλτε το στο ταψί σας..

Συνεχίστε μέχρι να τελειώσει το μείγμα.

Βουτυρώστε το σαραγλί σας ξανά από πάνω όπως είναι στρωμένο.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο αέρα και αντιστάσεις  στους 150 βαθμούς

μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα (περίπου 20 λεπτά/ο δικός μου φούρνος είναι δυνατός).

Μην τα αφήσετε να πάρουν σκούρο καστανό χρώμα.

Σιροπιάστε αμέσως με το κρύο σιρόπι μόλις βγει από το φούρνο .

Θα τα ακούσετε να < τσιτσιρίζουν>  μόλις έρθουν σε επαφή με το σιρόπι.

Ρίξτε σταδιακά το σιρόπι , όχι όλο μαζί και παρακολουθήστε το να το απορροφά.

Αφήστε το στην άκρη να κρυώσει καλά και μετά κόψτε σε μικρα κομμάτια με

κοφτερό μαχαίρι.

Τρίψτε στο μούλτι το μισό φλιτζάνι φιστίκι που κρατήσατε στην αρχή και διακοσμήστε τα σαραγλάκια σας .

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ….
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

 

(Φωτογραφίες:Ρένα Κώστογλου)
(Επιμέλεια -Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
 

https://koykoycook.gr/?p=22266

sar1

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *