Σιμιγδαλένιος χαλβάς με σταφίδες και δαμάσκηνα, από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΧΡΟΝΟΣ: 
ΜΕΡΙΔΕΣ: 10-12
ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2

Για το σιρόπι:

  • 4 φλ. (1000 ml) νερό
  • 3 φλ. (600 γρ) ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 2 ξυλάκια κανέλας

Για το χαλβά:

  • 2 φλ. (360 γρ) σιμιγδάλι χονδρό ΗΛΙΟΣ
  • 1 φλ.  (210 ml) εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • ½ φλ. (75 γρ) αμύγδαλα + επιπλέον για γαρνιτούρα
  • ½ φλ. (75 γρ) σταφίδες
  • 13 αποξηραμένα δαμάσκηνα

Υλικά

Διαδικασία

Για το σιρόπι:

Βάζουμε σε μία μικρή κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, τη βανίλια, την κανέλα και βράζουμε για 10 λεπτά.

Αφαιρούμε τα ξυλάκια κανέλας.

Για το χαλβά:

Σε μία αντικολλητική, βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι και τα αμύγδαλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πάρουν όμορφο ξανθό χρώμα.

Κόβουμε τα δαμάσκηνα σε κομματάκια και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με τις σταφίδες.

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 2-3 λεπτά ακόμη.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε πολύ προσεκτικά το σιρόπι σε 3 δόσεις ανακατεύοντας συνεχώς.

Αφού ρίξουμε όλο το σιρόπι, αφήνουμε το χαλβά να βράσει για 7 λεπτά και σβήνουμε τη φωτιά.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με πετσέτα και την αφήνουμε στο μάτι για 10 λεπτά.

Αδειάζουμε το χαλβά σε φόρμα ή σε ξεχωριστά φορμάκια, τον αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε, γαρνίρουμε με αμύγδαλα και σερβίρουμε.

 

http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/50/Simigdalenios-chalvas-me-stafides-kai-damaskina

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *