Σιμιγδαλένιος χαλβάς με δαμάσκηνα, από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο!

  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό
  • ½ φλιτζάνι αμύγδαλα
  • ½ φλιτζάνι σταφίδες
  • 13 αποξηραμένα δαμάσκηνα
  • 3 κουτ. σ σουσάμι καβουρδισμένο
  • λίγη κανέλα για πασπάλισμα
  • Για το σιρόπι
  • 3 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 4 φλιτζάνια νερό
  • 1 βανίλια
  • 2 ξυλαράκια κανέλας

 

Διαδικασία

Βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, τη βανίλια και την κανέλα και βράζουμε για 10 λεπτά. Καβουρδίζουμε με το λάδι σε μέτρια φωτιά το σιμιγδάλι και τα αμύγδαλα μέχρι να πάρουν όμορφο ξανθό χρώμα. Κόβουμε τα δαμάσκηνα σε κομματάκια και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με τις σταφίδες. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 2-3 λεπτά ακόμη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε πολύ προσεκτικά το σιρόπι σε 3 δόσεις ανακατεύοντας συνεχώς. Αφού ρίξουμε όλο το σιρόπι, αφήνουμε τον χαλβά να βράσει για 7 λεπτά και κλείνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τον αφήνουμε για 10 λεπτά. Μεταφέρουμε τον χαλβά σε φόρμα, τον αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/50/Simigdalenios-chalbas-me-damaskina

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *