Σιροπιαστές φωλίτσες σοκολάτας, από τις Συνταγές της Παρέας!

  • Τι χρειαζόμαστε:

    • 1 πακ. Φύλλο κρούστας  500 γρ.
    • 1 κούπα περίπου λιωμένο φρέσκο βούτυρο πολύ καλής ποιότητας (χρησιμοποιώ το γνωστό με σήμα το προβατάκι)
    • ½ δόση Ganache
    • 200 γρ λευκή σοκολάτα λιωμένη και αραιωμένη με λίγο κρέμα γάλακτος

    Σιρόπι:

    • 3 κούπες ζάχαρη
    • 1 ½ κούπα νερό
    • ½ κούπα γλυκόζη
    • 2 κ σ χυμός λεμονιού

    Κόστος:
        (15 ψήφοι)
    Βαθμός δυσκολίας:
        (13 ψήφοι)
    Προετοιμασία: 34′(12 ψήφοι)
    Mαγείρεμα: 35′(12 ψήφοι)

    Πώς το κάνουμε:

    Βήμα 1

    1) Βουτυρώνουμε ένα ένα τα φύλλα .
    Βήμα 2

    2)  Βάζουμε στην μικρότερη άκρη του φύλλου μια μακριά βελόνα πλεξίματος
    Βήμα 3

    3)  Τυλίγουμε στην βελόνα το φύλλο αφήνοντας στο τέλος  2 εκ. από το φύλλο χωρίς να το τυλίξουμε, έτσι θα δημιουργηθεί η βάση στη φωλίτσα για να σταθεί  η σοκολάτα.
    Βήμα 4

    4) Σπρώχνουμε με τα χέρια μας και από τις δύο άκρες της βελόνας το φύλλο προς το κέντρο της βελόνας και το σουρώνουμε.
    Βήμα 5

    5) Τραβάμε προσεκτικά τη βελόνα και το κόβουμε στη μέση
    Βήμα 6

    6) Τυλίγουμε το κάθε μισό σε φωλίτσα φροντίζοντας να ενωθούν πιέζοντας καλά οι δύο άκρες και  φροντίζοντας να είναι κάτω η λωρίδα του φύλλου που δεν τυλίξαμε πριν, ώστε να έχει βάση η φωλίτσα μας και να σταθεί η σοκολάτα.
    Βήμα 7

    7) Βάζουμε τις φωλίτσες σε βουτυρωμένο ταψί και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου να ροδίσουν καλά.
    Βήμα 8

    8)  Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 5 λεπτά περίπου και περιχύνουμε  τις φωλίτσες αφού χλιάνουν λίγο. Μόλις κρυώσουν τα γεμίζουμε τα μισά με την Ganache και τα μισά με την λευκή σοκολάτα.



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *