Σιροπιαστές φωλίτσες σοκολάτας, από τις Συνταγές της Παρέας!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
  • Τι χρειαζόμαστε:

    • 1 πακ. Φύλλο κρούστας  500 γρ.
    • 1 κούπα περίπου λιωμένο φρέσκο βούτυρο πολύ καλής ποιότητας (χρησιμοποιώ το γνωστό με σήμα το προβατάκι)
    • ½ δόση Ganache
    • 200 γρ λευκή σοκολάτα λιωμένη και αραιωμένη με λίγο κρέμα γάλακτος

    Σιρόπι:

    • 3 κούπες ζάχαρη
    • 1 ½ κούπα νερό
    • ½ κούπα γλυκόζη
    • 2 κ σ χυμός λεμονιού

    Κόστος:
        (15 ψήφοι)
    Βαθμός δυσκολίας:
        (13 ψήφοι)
    Προετοιμασία: 34′(12 ψήφοι)
    Mαγείρεμα: 35′(12 ψήφοι)

    Πώς το κάνουμε:

    Βήμα 1

    1) Βουτυρώνουμε ένα ένα τα φύλλα .
    Βήμα 2

    2)  Βάζουμε στην μικρότερη άκρη του φύλλου μια μακριά βελόνα πλεξίματος
    Βήμα 3

    3)  Τυλίγουμε στην βελόνα το φύλλο αφήνοντας στο τέλος  2 εκ. από το φύλλο χωρίς να το τυλίξουμε, έτσι θα δημιουργηθεί η βάση στη φωλίτσα για να σταθεί  η σοκολάτα.
    Βήμα 4

    4) Σπρώχνουμε με τα χέρια μας και από τις δύο άκρες της βελόνας το φύλλο προς το κέντρο της βελόνας και το σουρώνουμε.
    Βήμα 5

    Eνημέρωση :

    Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

    5) Τραβάμε προσεκτικά τη βελόνα και το κόβουμε στη μέση
    Βήμα 6

    6) Τυλίγουμε το κάθε μισό σε φωλίτσα φροντίζοντας να ενωθούν πιέζοντας καλά οι δύο άκρες και  φροντίζοντας να είναι κάτω η λωρίδα του φύλλου που δεν τυλίξαμε πριν, ώστε να έχει βάση η φωλίτσα μας και να σταθεί η σοκολάτα.
    Βήμα 7

    7) Βάζουμε τις φωλίτσες σε βουτυρωμένο ταψί και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου να ροδίσουν καλά.
    Βήμα 8

    8)  Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 5 λεπτά περίπου και περιχύνουμε  τις φωλίτσες αφού χλιάνουν λίγο. Μόλις κρυώσουν τα γεμίζουμε τα μισά με την Ganache και τα μισά με την λευκή σοκολάτα.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *