Σιροπιαστό κέικ σοκολάτας με τρούφα (Μυρμηγκάτο), από την Madame Ginger!
Το πιο λαχταριστό κέικ της ζωής σου!
Madame Ginger
Δεν θα σας πω ψέμματα. Προσπαθώ πολύ ώρα τώρα να βρω μια ιστορία να σας πω για αυτό το κέικ. Αλλά δεν ξέρω την προέλευση του και μάλιστα δεν το είχα δοκιμάσει ή έστω ακούσει ποτέ, μέχρι πριν δύο χρόνια που το δοκίμασα στο σπίτι της Gourmelita και είχα συγκλονιστεί. Αφού έφαγα δύο τεράστια κομμάτια (και δεν λιγώθηκα καθόλου, γιατί δεν λιγώνομαι ποτέ), έβαλα στο πίσω μέρος του μυαλού μου τις λεπτομέρειες, ώστε να το φτιάξω κάποια στιγμή. Και όταν έβγαλα το δικό μου μυρμηγκάτο από το ψυγείο και έφαγα ένα κομμάτι, αναρωτήθηκα γιατί έπρεπε να περάσουν δύο χρόνια για να το ξαναγευτώ.
Το μυρμηγκάτο λοιπόν, είναι ένα κέικ με τα όλα του. Αφράτο κέικ βανίλιας με μπολικη τρούφα, καλυμμένο με παχύ σοκολατένιο γλάσο και ποτισμένο με ελαφρύ σιρόπι. Αν έχετε ένα καλό, δυνατό μίξερ σαν το δικό μου, το Kenwood KMC050 Chef Titanium, θα είναι στον φούρνο σε μόλις 10 λεπτά. Και σας έχω ξαναπεί…αυτά τα υπέροχα κέικ με πολλές θερμίδες τα τρώμε πάντα χωρίς τύψεις!
Σιροπιαστό κέικ σοκολάτας με τρούφα (Μυρμηγκάτο)
- Μερίδες: 12-14
- Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
- Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα
- Χρόνος αναμονής: 1 ώρα
Υλικά για το κέικ
- 125 γρ. βούτυρο αγελαδινό (θερμοκρασία δωματίου)
- 120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 4 αυγά
- 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.γ. baking powder
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 120 γρ. σοκολατένια τρούφα
Υλικά για το γλάσο
- 100 γρ. βούτυρο αγελαδινό
- 100 γρ. ζάχαρη
- 20 γρ. κακάο
- 2 κ.σ. κορν φλάουρ
- 350 ml γάλα φρέσκο πλήρες
- Τρούφα για την διακόσμηση
Υλικά για το σιρόπι
- 320 γρ. ζάχαρη
- 250 ml νερό
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 1 φλούδα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
1) Ξεκινάμε με το σιρόπι, ώστε να έχει χρόνο να κρυώσει. Βράζουμε όλα τα υλικά για 4-5 λεπτά ή μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει τελείως.
2) Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175oC. Βάζουμε στον κάδο της Κουζινομηχανής το βούτυρο και τη ζάχαρη, προσαρμόζουμε το φτερό και χτυπάμε για 3-4 λεπτάκια μέχρι να αφρατέψουν.
3) Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, αφού τα σπάσουμε πρώτα σε μπολ για να μην ρίξουμε τσόφλια στην ζύμη μας. Ρίχνουμε και την βανίλια και χτυπάμε για 1-2 λεπτά.
4) Κλείνουμε τη Κουζινομηχανή, ρίχνουμε το μισό φαρίν απ και το baking powder και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα. Μόλις πάρει όλο το αλεύρι, βάζουμε και το υπόλοιπο.
5) Κλείνουμε την Κουζινομηχανή , προσθέτουμε την τρούφα σοκολάτας στη ζύμη και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
6) Απλώνουμε το μείγμα σε ένα στρογγυλό ταψί, το οποίο έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει πολύ καλά. Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά.
7) Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο, το χαράζουμε παντού με ένα μαχαίρι και το σιροπιάζουμε. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει τελείως.
8) Φτιάχνουμε το γλάσο. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά με ένα σύρμα μέχρι να πήξει καλά.
9) Περιχύνουμε το κέικ, πασπαλίζουμε με τρούφα και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Για το τέλειο σερβίρισμα του μυρμηγκάτου, βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
https://www.madameginger.com/syntages/siropiasto-keik-sokolatas-me-troufa-murmigkato/
Eνημέρωση :
Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.
Ίσως σας ενδιαφέρουν :
Mυρμηγκάτο από την Mamatsita και το mamatsita.com!
Νηστίσιμο κέικ Πορτοκαλιού Τρουφάτο με γλάσο σοκολάτας σε 10 λεπτά, από τον Παναγιώτη Παπαδάκη και τ...
Η boozy ζεστή σοκολάτα που θα φτιάχνεις όλο τον χειμώνα, από την Madame Ginger!
Φρυγανιά, Ζακυνθινό γλυκό από τις "Συνταγές Πάνος" και τον Παναγιώτη Θεοδωρίτση !
Τρουφάτο -μυρμηγκάτο με κρέμα σοκολάτας, από την Αργυρώ μας και το argiro.gr!
Κέικ τρουφάτο, από την Ελευθερία Μπούτζα και το "Μαγειρεύοντας με την L"!
Αφήστε μια απάντηση