Σκαλτσούνια νηστίσιμα γεμιστά με ταχίνι και μέλι, από την αγαπημένη Ρένα Κώστογλου και το koykoycook.gr!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ(12 κομμάτια)

1 φλυτζάνι ηλιέλαιο(220 γρ)

1 φλιτζάνι φρέσκο χυμό  πορτοκάλι(300 γρ)

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (και μια κουταλιά της σούπας γεμάτη)

Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπώλ το ηλιέλαιο,τον χυμό και την ζάχαρη και αναδεύουμε

με το χέρι μας να λιώσει η ζάχαρη και να ενωθούν τα υλικά .

Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή μαλακή ζύμη

Κάνουμε την ζύμη μας μπαλάκια.

Ανοίγουμε με τον πλάστη σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια.

Βάζουμε με ένα κουταλάκι μέσα τη γέμιση και κλείνουμε πιέζοντας την ζύμη γύρω γύρω.

Τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.

Ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου στους 150-160 βαθμούς (αέρα) .

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Προτού κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και διακοσμούμε με μια γραμμή κανέλας.

Για τη γέμιση μπορούμε ακόμα να χρησιμοποιήσουμε κομματάκια φρούτα από γλυκό κουταλιού η

φρουί γλασέ ,μαρμελάδα της αρεσκείας μας ,λουκουμάκια ,κομματάκια χαλβά,καρύδια τριμμένα

με κανελοζάχαρη κτλ.

 

ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ 

200 γρ ταχίνι

μισό φλιτζάνι ζάχαρη

2 κουταλιές μέλι

1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι όλα μαζί τα υλικά σε ένα μπώλ.

ΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ..
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!
(Επιμέλεια – Εκτέλεση συνταγής:Ρένα Κώστογλου)
(Αρχική Συνταγή : Μορφία Κώστογλου)
(Φωτογραφίες :Ρένα Κώστογλου)
 
 https://koykoycook.gr/?p=26178
 
 
 
      
 
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *