Bolero-Biodiet

Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας σοκολατένια
1 lt γάλα
200 γρ. ζάχαρη
90 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
3 αβγά
1 λοβό βανίλιας
Βουτυρο για το άλειμμα των φύλλων

 

Για το σιρόπι:
1 κ. ζάχαρη
300-350 γρ. νερό
2-3 σταγόνες λεμόνι

 

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι και τα αβγά και τα χτυπάμε με τον αβγοδάρτη ή με το μίξερ χειρός για να λιώσει η ζάχαρη και να ενωθούν τα υλικά. Ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με τα σποράκια της βανίλιας. Λίγο πριν βράσει σουρώνουμε το γάλα μέσα στο μείγμα με το σιμιγδάλι και το μεταφέρουμε όλο στη φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια για να δέσει και να μην κολλήσει. Αλείφουμε με ελαιόλαδο το σκεύος που θα ψήσουμε το γαλακτομπούρεκο. Διπλώνουμε κάθε φύλλο στη μέση κατά μήκος, αλείφουμε με βουτυρο και το κόβουμε κάθετα στα 3. Βάζουμε μια κ.σ. κρέμα 5 εκατοστά από την άκρη κάθε λωρίδας, κλείνουμε από πάνω, δεξιά και αριστερά με το φύλλο και τυλίγουμε σε ρολό, όπως κάνουμε με τα ντολμαδάκια. Βάζουμε κάθε ροζέτα που φτιάξαμε όρθια μέσα στο ταψί. Αλείφουμε με βουτυρο τις ροζετούλες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς πάνω-κάτω αντίσταση για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει. Βάζουμε το ταψάκι μια σκάλα κάτω από τη μέση. Αν το ψήσουμε σε αέρα θα το ρυθμίσουμε στους 160 βαθμούς.

Για το σιρόπι

Βράζουμε το νερό και προσθέτουμε τη ζάχαρη με το λεμόνι και από την ώρα που θα ξεκινήσει ο βρασμός το αφήνουμε για 5 – 6 λεπτά, μέχρι να έχουμε ένα παχύρρευστο σιρόπι και αφήνουμε να κρυώσει. Ρίχνουμε το κρύο παχύρρευστο σιρόπι στο καυτό γαλακτομπούρεκο, αφήνουμε να κρυώσει λίγο το γλυκό μας και σερβίρουμε.

Η συνταγη ειναι απο τη φιλη Elli Nikolaidou Serasidou .

Καλή Επιτυχια!

Φωτογραφία του χρήστη Μαγειρευοντας με την "L".
image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *