Bolero-Biodiet

Υλικά

1/2 κιλο φυλλο καταιφι σοκολατενιο (Αναζητήστε το στον Σκλαβενίτη και σε άλλα μεγάλα supermarkets)
200 gr φυτικο βουτυρο
900 ml γαλα αμυγδαλου (Η συνταγή στο τέλος του άρθρου)
12 κ.σ. κορν φλαουερ
6 κ.σ. ζαχαρη stevia 1:2
2 φλ.τσ. σιροπι αγαυης
1 φλ.τσ. φιλε αμυγδαλου

Eκτέλεση

Απλωνουμε το καταιφι με τα δακτυλα μας και το βαζουμε σε μεγαλο ταψι.Το σκεπαζουμε με νωπη πετσετα για να μη ξεραθει.Περιχυνουμε με το μισο βουτυρο και παιρνουμε τουφες καταιφι αναλογα με το μεγεθος που θελουμε να εχει το γλυκο μας.
Σε μια κατσαρολιτσα ζεσταινουμε το γαλα αμυγδαλου ,ριχνουμε το κορν φλαουερ και τη stevia και με ενα αναδευτηρι ανατευουμε μεχρι να πηξει το μιγμα . Αφηνουμε λιγο να κρυωσει .
Παιρνουμε τις τουφες απο το σοκολατενιο καταιφι και βαζουμε απο μια κ.σ . κρεμα αμυγδαλου, τυλιγουμε σε ρολακια και τοποθετουμε σε ενα ταψι αντικολλητικο το ενα διπλα στο αλλο.
Ριχνουμε το υπολοιπο βουτυρο ,σκορπιζουμε απο πανω το φιλε αμυγδαλου και ψηνουμε στους 200 βαθμους για 30 λεπτα.
Μολις το βγαλουμε απο το φουρνο ριχνουμε το σιροπι αγαυης και το αφηνουμε να κρυωσει.

Γαλα αμυγδαλου <3

Υλικά
200 γρ. ωμά αμύγδαλα με φλούδα
3 κούπες νερό καλής ποιότητας (750 ml)
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. χυμός λεμόνι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας προαιρετικά
2 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση

Σε ένα βαζάκι (500 ml) βάζουμε τα αμύγδαλα, 250 ml νερό, το αλάτι και το λεμόνι.
Κλείνουμε πολύ καλά, ανακινούμε 2-3 φορές για να ανακατευτούν τα υλικά και βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.
Μετά από 12 ώρες, αφαιρούμε από το ψυγείο και αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο από το βαζάκι σε ένα μπολ που έχουμε τοποθετήσει ένα σουρωτήρι.
Ξεπλένουμε πολύ καλά με νερό τα αμύγδαλα.
Βάζουμε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα, το υπόλοιπο νερό, το εκχύλισμα βανίλιας, το μέλι και χτυπάμε για 2-3 λεπτά.
Σε ένα μπολ, που έχουμε τοποθετήσει πάνω ένα σουρωτήρι, απλώνουμε μία (υφασμάτινη) πετσέτα.
Ρίχνουμε όλο το περιεχόμενο του μπλέντερ μέσα και πιέζουμε πολύ δυνατά για να κρατήσουμε στο μπολ μόνο το γάλα.(Τη διαδικασία αυτή την κάνουμε γιατί θέλουμε να είναι λείο και να μην έχουμε καθόλου κομματάκια αμυγδάλου στο γάλα.)
Αδειάζουμε το γάλα μας σε ένα μπουκάλι και είτε το καταναλώνουμε άμεσα ή το διατηρούμε στο ψυγείο για 2 με 3 μέρες.

Η συνταγή απο Ακη Πετρετζίκη

καλή επιτυχία <3

Φωτογραφία του χρήστη Μαγειρευοντας με την "L".
image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.