Σοκολατένιο εκμέκ κανταϊφι, από τον Chef Kωστή Κωστάκη και το “chef στον αέρα”!

ΥΛΙΚΑ

500 ΓΡ. ΚΑΝΤΑΪΦΙ
200 ΓΡ. ΦΙΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ
1 LT ΓΑΛΑ
10 Κ.Σ. ΖΑΧΑΡΗ
5 Κ.Σ. ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ
1 ΛΟΒΟ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
5 ΚΡΟΚΟΥΣ ΑΒΓΩΝ
400 ΓΡ. ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ
500 ΓΡ. ARLA ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕ 36% ΛΙΠΑΡΑ (ΧΤΥΠΗΜΕΝΗ ΣΕ ΣΑΝΤΙΓΙ)
ΚΟΜΠΟΣΤΑ ΑΧΛΑΔΙ Ή ΡΟΔΑΚΙΝΟ (ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ)

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
4 ΦΛ. ΝΕΡΟ
800 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
1 ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΛΑΣ
ΧΥΜΟ ΑΠΟ ½ ΛΕΜΟΝΙ

 

 

 

Δείτε το video:  http://www.skai.gr/player/TV/?mmid=274158

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε το κανταΐφι, το τοποθετούμε σε ένα ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Αφού ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει.

Για το σιρόπι:
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλλα και το λεμόνι, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει σιρόπι. Αφού κρυώσει σιροπιάζουμε το κανταΐφι.

Για την κρέμα:
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα με την μισή ζάχαρη. Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.
Αφού πάρει βράση το γάλα προσθέτουμε λίγο στο μείγμα των αβγών και χτυπάμε με ένα σύρμα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Στο τέλος, εκτός φωτιάς ρίχνουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος, μέχρι να γίνει σαντιγί.
Μοιράζουμε σε γυάλινα μπολάκια, με ένα κουτάλι, το σιροπιασμενο κανταΐφι. Προσθέτουμε από πάνω την κρέμα σοκολάτας, την ψιλοκομμένη κομπόστα, το τριμμένο φιστίκι Αιγίνης και την σαντιγί. Γαρνίρουμε με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης και σερβίρουμε.

 

http://chefonair.gr/syntages/sokolatenio-ekmek-kantaifi/

 



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *