VIAP-PASTILIES(SUGAR-FREE)
IONSWEETS.GR

Για την Νηστεία τού Πάσχα και όχι μόνο!

Υλικά:
• 1 φλιτζάνι του τσαγιού σπορέλαιο
1 φλιτζάνι του τσαγιού Pyure Stevia 1:1 (Η αν έχετε 1:8 1/3 του φλυτζ.)
1 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού μαύρες σταφίδες πασπαλισμένες με αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλο
1 φακελλάκι (20 γρ.) μπέικιν πάουντερ
ξύσμα ενός πορτοκαλιού ή λεμονιού
1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή δυνατό τύπου 70%

 

Εκτέλεση:


Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι, τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά με το σύρμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό του πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού, το νερό, την κανέλα και το γαρύφαλλο συνεχίζοντας το χτύπημα.

Κατόπιν προσθέτουμε τις σταφίδες και τελευταίο το αλεύρι με το μπέικιν.
Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Η ζύμη πρέπει να γίνει λίγο πιο σφιχτή από τη ζύμη του κέικ. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο αλεύρι.Τη ρίχνουμε σε καλά λαδωμένη φόρμα ή στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί.

Ψήνουμε στους 180°C σε προθερμασμένο για 5 λεπτά φούρνο για 30 περίπου λεπτά.

Σημειώσεις:
Μπορούμε, αντί να βάλουμε όλη τη ζύμη σε φόρμα, να κάνουμε μικρά φραντζολάκια.

Επίσης, αντί για μπέικιν πάουντερ, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 1 φακελλάκι ξερή μαγιά ή 20 γρ. φρέσκια μαγιά μπύρας.

Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκια μαγιά, θα τη διαλύσουμε με λίγο χλιαρό νερό, θα προσθέσουμε λίγο αλεύρι και θα κάνουμε 1 μέτριο χυλό. Θα τον αφήσουμε να φουσκώσει και μετά θα τον προσθέσουμε σε λεκάνη μαζί με όλα τα άλλα υλικά.
Θα τα ζυμώσουμε και θα αφήσουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Κατόπιν θα την πλάσουμε σε μικρά καρβελάκια και θα τα ψήσουμε.


Καλή επιτυχία !!!


Natural Products 210 5226088
Pyure Stevia   https://www.naturalbuys.gr/
 ΚΑΙ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

 

https://www.facebook.com/PyureStevia/photos/ms.c.eJwzNDW3MDA1szSzsDS2NDS31DMECZibGYIEzI1MLQF0yQbg.bps.a.346854262059462.76878.337495956328626/1578076168937259/?type=3&theater

 

 

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *