Creta Carob

Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι για μένα ότι είναι η σοκολάτα για τους περισσότερους ανθρώπους! Λατρεύω κάθε εκδοχή του και μου ξυπνά τις πιο νόστιμες παιδικές μνήμες! Δεν έχω την υπομονή ούτε κάν να πάρει τη φόρμα για να το σερβίρω και συνήθως ξεκινάω να τον τρώω όταν είναι ακόμα καυτός στην κατσαρόλα! Σήμερα φτιάχνω χαλβά σε μια ανοιξιάτικη εκδοχή με φράουλες! Η συνταγή παραμένει παραδοσιακή η γεύση όμως γίνεται πιο φρέσκια και δροσερή με το φρούτο που κάνει trending στους πάγκους της λαϊκής.χαλβας σιμιγδαλενιος νηστισιμος θερμιδες, συνταγή, φράουλες, παραδοσιακή, λευκή, σοκολάτα, cool artisan, γαβριήλ Νικολαΐδης, recipe semolina, coarse, olive oil, dessert, sugar, strawberries, mint, food styling, food bloggerΥλικά

  • 2 φλυτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό
  • 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 1/2 φλυτζάνι μέλι
  • 5 φλυτζάνια νερό
  • 1/4φλυτζανιού καρυδόψιχα χοντροκομμένη
  • 1/4 φλυτζανιού κουκουνάρια
  • 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
  • 1/2 κουταλιά γλυκού γαρύφαλλα τριμμένα
  • 10 φράουλες κομμένες σε λεπτές φέτες

χαλβας σιμιγδαλενιος νηστισιμος θερμιδες, συνταγή, φράουλες, παραδοσιακή, λευκή, σοκολάτα, cool artisan, γαβριήλ Νικολαΐδης, recipe semolina, coarse, olive oil, dessert, sugar, strawberries, mint, food styling, food bloggerΕκτέλεση

  • Βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι, και τα μυρωδικά για 2-3 λεπτά.
  • Βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα το λάδι να κάψει.
  • Ρίχνουμε λίγο-λίγο το σιμιγδάλι ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Ρίχνουμε τα καρύδια και τα κουκουνάρια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με προσοχή να μην καεί.
  • Όταν το σιμιγδάλι πάρει ένα σκούρο, ξανθό χρώμα τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
  • Προσθέτουμε το σιρόπι και βράζουμε μέχρι να απορροφηθεί.
  • Προσθέτουμε τις φράουλες, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα.
  • Μετά από 30 λεπτά βάζουμε το χαλβά σε μια φόρμα για κέικ για τουλάχιστον δύο ώρες.
  • Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

Tip: Εγώ διακόσμησα με φράουλες, φύλλα δυόσμου και γλάσο λευκής σοκολάτας.χαλβας σιμιγδαλενιος νηστισιμος θερμιδες, συνταγή, φράουλες, παραδοσιακή, λευκή, σοκολάτα, cool artisan, γαβριήλ Νικολαΐδης, recipe semolina, coarse, olive oil, dessert, sugar, strawberries, mint, food styling, food bloggerIngredients

  • Two teacups semolina coarse
  • 1 cup olive oil
  • 2 cups sugar
  • 1/2 cup honey
  • 5 cups water
  • 1 / 4 cup coarse walnuts
  • 1/4 cup pine nuts
  • 1 teaspoon cinnamon
  • 1/2 teaspoon ground cloves
  • 10 strawberries cut into thin slices

χαλβας σιμιγδαλενιος νηστισιμος θερμιδες, συνταγή, φράουλες, παραδοσιακή, λευκή, σοκολάτα, cool artisan, γαβριήλ Νικολαΐδης, recipe semolina, coarse, olive oil, dessert, sugar, strawberries, mint, food styling, food bloggerDirections

  • Boil water, sugar, honey, and spices for 2-3 minutes.
  • Put the oil in a wide pot to heat up.
  • Pour in the semolina slowly, stirring with a wooden spoon.
  • Add the walnuts and pine nuts and keep stirring carefully.
  • When the semolina get a dark, golden color pull the pot out of the fire.
  • Add the syrup and then keep cooking again until absorbed.
  • Add the strawberries, stir and cover with clean towel.
  • 30 minutes later put the halva into a cake tin for at least two hours.
  • Remove from the tin and serve.

Tip: I decorated with strawberries, mint leaves and white chocolate icing.

Serve With Love

http://coolartisan.net/2015/05/04/4290/

image_pdfimage_print

Related Posts

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *