Σβίγγοι από την Πάτμο, από την Αλλατίνη!


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Υλικά παραγωγής
για τη ζύμη
2 κούπες αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις
2 κούπες νερό
2 κτσ βούτυρο
8 αυγά
4 κάψουλες βανίλιας
κανέλα
ηλιέλαιο για τηγάνισμα

 

Για το σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπες νερό
1 κούπα μέλι

 

Eνημέρωση :

Το sokolatomania.gr περιέχει διαφημίσεις Google . Δεν κοστίζουν κάτι σε εσάς, όμως κάνοντας ένα κλικ σε αυτές, λαμβάνει μια πολύ μικρή προμήθεια που το βοηθάει να συντηρείται.

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε το σιρόπι βράζουμε το νερό μαζί με τη ζάχαρη. Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο, ρίχνουμε το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Για τους σβίγγους, βράζουμε το νερό μαζί με το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Κατεβάζουμε το μείγμα μας από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Ανακατεύοντας με το γάντζο του ζυμώματος του μίξερ μας, ρίχνουμε τις βανίλιες και ένα ένα τα αυγά. Αφήνουμε τη ζύμη μας να ξεκουραστεί για περίπου μισή ώρα.
Στη φριτέζα μας βάζουμε σπορέλαιο και το αφήνουμε να ζεσταθεί, αλλά όχι να κάψει. Παίρνουμε μια κουταλιά από τη ζύμη μας, πλάθουμε μπαλάκια, ισιώνουμε με τα χέρια μας και κάνουμε μια τρύπα στη μέση. Ρίχνουμε τη ζύμη στο λάδι και επαναλαμβάνουμε με την επόμενη κουταλιά. Οι σβίγγοι είναι έτοιμοι όταν φουσκώσουν και ανεβούν στην επιφάνεια. Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τους ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας για να φύγει το πολύ λάδι. Έναν έναν τους βουτάμε στο σιρόπι και πασπαλίζουμε με κανέλα.

Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ίσως σας ενδιαφέρουν :



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *