Bolero-Biodiet

 

Μέτρια
30 – 45 min.

Υλικά

Για τη ζύμη:

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

150γρ Βιτάμ παγωμένο κλασικό

1 αβγό ή 2 κρόκοι αβγών

1 πρέζα αλάτι

1/2 κ.γ ζάχαρη

Βιτάμ για το άλειμμα του ταψιού

2 1/2 φλιτζάνια αμύγδαλο τριμμένο

1 κ.γ κανέλα

1/2 κ.γ γαρύφαλο τριμμένο

2 κ.σ ζάχαρη

1/2 φλιτζάνι Βιτάμ κλασικό

 

 

Για το σιρόπι:

1 φλιτζάνι ζάχαρη

1 φλιτζάνι νερό

2 κ.σ κονιάκ

φλούδα από 1 λεμόνι

μερικές σταγόνες λεμόνι

Βιτάμ για το άλειμμα του ταψιού

 

 

Πώς να το φτιάξετε

Για τη ζύμη:

  1. 1Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη και σχηματίζουμε στη μέση μια λακουβίτσα.
  2. 2Ρίχνουμε το Βιτάμ κομμένο σε μικρά κυβάκια και ζυμώνουμε με γρήγορες κινήσεις μέχρι να πάρουμε μια θριφτή ζύμη σαν χοντρά ψίχουλα. (Αν δυσκολευόμαστε προσθέτουμε 2 κ.σ. παγωμένο νερό.)
  3. 3Πλάθουμε τη ζύμη σε μια μπάλα, την τυλίγουμε σε μεμβράνη κουζίνας και την αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο. Μόλις τη βγάλουμε από το ψυγείο και όπως είναι τυλιγμένη στη μεμβράνη την ανοίγουμε σε φύλλο με τον χοντρό πλάστη.
  4. 4Αλείφουμε με Βιτάμ την ταρτιέρα, ξεκολλάμε τη μια πλευρά της μεμβράνης και αφήνοντας την πάνω πλευρά της μεβράνης την απλώνουμε στην ταρτιέρα. (Πολύ εύκολα επίσης μπορούμε να την ανοίξουμε με τα δάχτυλα. Αλείφουμε με Βιτάμ την ταρτιέρα, βάζουμε τη ζύμη στη μέση και με τα δάχτυλα μας την απλώνουμε ομοιόμορφα στον πάτο και στα τειχώματα.)
  5. 5Τρυπάμε με ένα πιρούνι όλη την επιφάνεια πριν απλώσουμε πάνω στη ζύμη την γέμιση.

Για τη γέμιση:

  1. 1Αλείφουμε με Βιτάμ την ταρτιέρα και απλώνουμε ομοιόμορφα τη ζύμη στον πάτο και τα τοιχώματα.
  2. 2Με ένα πιρούνι την τρυπάμε παντού στον πάτο.
  3. 3Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αμύγδαλο με την κανέλα, το γαρύφαλο και τη ζάχαρη.
  4. 4Απλώνουμε το μείγμα πάνω στη ζύμη.
  5. 5Λιώνουμε το Βιτάμ και περιχύνουμε το αμύγδαλο.
  6. 6Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η ζύμη.
  7. 7Στο μεταξύ βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι και μετράμε 8 λεπτά από τη στιγμή που θα κοχλάσει το νερό.
  8. 8Μόλις βγάλουμε την τάρτα από το φούρνο την περιχύνουμε αμέσως με το καυτό σιρόπι.

Tips
*Αντί για αμύγδαλο μπορούμε να βάλουμε φυστίκι Αιγίνης, φουντούκι, καρύδι ή ένα μείγμα από όσους ξηρούς καρπούς βρίσκονται στο ντουλάπι μας.
*Αυτή η τάρτα γίνεται νοστιμότερη αν φροντίσουμε να ανοίξουμε το φύλλο όσο γίνεται πιο λεπτό.

Θερμοκρασία 180 °C

Χρόνος Ψησίματος20-25′

 

 

http://www.vitam.gr/suntages/tarta-mpaklaba/

image_pdfimage_print

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *